Yunet
 

Sport

Sportski vikend: „Hajduk“ kući protiv „Tise“, „Lipar“ u borbi za vrh tabele

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 18. novembar 2022. • 00:00 •

Sportski vikend: „Hajduk“ kući protiv „Tise“, „Lipar“ u borbi za vrh tabele

Izvor: Qmedia Foto: Qmedia

KULA; 18.11.2022. - U danima vikenda završava se jesenji deo prvenstva za naše fudbalske kolektive.

U 15. kolu prvenstva u Srpskoj ligi grupa Vojvodina fudbaleri Hajduka u Kuli dočekuju Tisu iz Adorjana. Fudbaleri Hajduka su u veoma dobroj formi, što potvrđuje podatak da su u prethodna tri kola ostvarili dve pobede, obe u gostima i remi, i na krilima tih rezultata izabranici Željka Račića poručuju da će oproštaj od navijača do prolećnog dela sezone obeležiti pobedom. Susret fudbalera Hajduka i Tise iz Adorjana će na stadionu „Milan Sredanović“ biti odigran sutra, a počeće u 13 časova.

U poslednjem, 15. kolu jesenjeg dela prvenstva u Somborskoj područnoj ligi od tri naša predstavnika dva su domaćini. Fudbaleri Crvenke će sutra, pred svojim navijačima ugostiti ekipu Budućnosti iz Mladenova. S obzirom na kvalitet koji je na strani domaćina za očekivati je pobedu fudbalera Crvenke. Derbi kola će biti odigran u nedelju u Liparu, a sastaće se trećeplasirani Lipar i vodeći Hajduk iz Stapara. Pobedom protiv lidera Liparčani bi se najozbiljnije umešali u trku za plasman u viši rang takmičenja. Ishod susreta u Liparu će budno pratiti fudbaleri Rusina iz Ruskog Krstura koji u nedelju idu u goste ekipi Budućnosti u Parage. Naime, u slučaju pobede Lipara, Krsturčani imaju priliku da pobedom u Paragama završe kao jesenji prvaci i svesni te činjenice fudbaleri Rusina ističu da će dati sve od sebe kako bi ostvarili pobedu. Svi ovi susreti će početi u 13 časova.

U devetom kolu prvenstva u Futsal ligi Vojvodine futsaleri Hajduka dočekuju ekipu Forum iz Vršca. Ovaj susret će u hali Osnovne škole „Petefi brigada“ u Kuli biti odigran u ponedeljak, a počeće u 20 sati i 15 minuta.

Sledi najava rukometnih dešavanja

Rukometaši Crvenke u devetom kolu prvenstva u Super B ligi dočekuju ekipu Sinđelića iz Beograda. Crvenčani su „ranjeni“ porazom kojeg su ubeležili u prošlom kolu i rešeni su da te rane zaleče pobedom protiv Sinđelića. Treba reći i to da gledajući položaj ekipa na tabeli „veverice“ i jesu favoriti. Susret rukometaša Crvenke i Sinđelića će u hali „Slobodan Čile Mišković“ biti odigran u nedelju, a počeće u 18 časova. Naš drugi superligaš Sivac 69 ide u goste Kolubari u Lazarevac. Iako su na začelju tabele Sivčani su pokazali da mogu sa svima da se ravnopravno nose, te poručuju da će tu konstataciju potvrditi i u Lazarevcu. Susret rukometaša Kolubare i Sivca će u Lazarevcu biti odigran u nedelju, a počeće u 19 časova.

Oba naša predstavnika u Prvoj ligi za rukometašice su u 8. kolu domaćini. Crvenački Laki će pred svojim navijačima ugostiti ekipu Slovena iz Rume. Osokoljene pobedom u opštinskom derbiju mlade crvenačke rukometašice poručuju da će taj trijumf overiti novim uspehom. Susret Laki – Sloven iz Rume će u crvenačkoj hali biti odigran u nedelju, a počeće u 20 časova. Ženski rukometni klub Krule će u Sivcu ugostiti ekipu Gradnulice iz Zrenjanina. Susret će u sivačkoj hali biti odigran u nedelju, a počeće u 18 časova.

Košarkaši Hajduka u osmom kolu prvenstva u Prvoj regionalnoj ligi Srbije grupa sever idu u goste Novoj Pazovi. Pred svojim navijačima košarkaši Hajduka su Pazovčane pobedili sa više od 20 poena razlike, što govori da su kvalitetniji sastav, pa bi valjalo očekivati novu pobedu izabranika Predraga Nogavice. Susret košarkaša Nove Pazove i Hajduka će u Novoj Pazovi biti odigran sutra, a počeće u 17 časova.

Obe ekipe Odbojkaškog kluba Hajduk su u 6. kolu domaćini. Odbojkašice Hajduka, koje se takmiče u Prvoj vojvođanskoj ligi grupa sever dočekuju ekipu Vin Volej iz Subotice. Susret će biti odigran u subotu u hali Osnovne škole „Petefi brigada“, a počeće u 19 časova. Odbojkaši Hajduka, koji se nadmeću u Prvoj vojvođanskoj ligi grupa istok će ugostiti ekipu Dunav Volej 2 iz Novog Sada. Ovaj duel će u kulskoj hali u subotu početi u 15 časova i 30 minuta.  

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena