Yunet
 

Sport

Sportski pregled: „Hajduku“ sva tri boda, „Laki“ uspešniji u opštinskom derbiju

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 14. novembar 2022. • 00:00 •

Sportski pregled: „Hajduku“ sva tri boda, „Laki“ uspešniji u opštinskom derbiju

Izvor: Qmedia Foto: pixabay

KULA; 14.11.2022. - Fudbaleri „Hajduka 1912“ su, u utakmici 14. kola Srpske lige Vojvodina, pobedili u gostima ekipu „Kabela“ rezultatom 1:0 i time odneli sva tri boda u Kulu. Strelac za „bele“ bio je David Panjak. „Hajduk“ je trenutno sedmi na tabeli, a u narednom, ujedno i poslednjem, kolu jesenjeg dela šampionata na stadionu „Milan Sredanović“ dočekuje ekipu  „Tise“ iz Adorjana.  Kada je o područnim ligašima reč, bili su maksimalno uspešni u svojim ligaškim dvobojima. „Crvenka“ je u gostima savladala „Soko“ iz Nove Gajdobre rezultatom 1:0, a strelac je bio Radojica Jovanović. „Rusin“ je na svom terenu savladao ekipu „Poleta“ iz Karavukova rezultatom 3:0. Strelci za Rusin bili su Bojan Branković, koji je postigao dva gola, i Ognjen Marković. U derbiju kola „Lipar“ je, golom Marka Đorovića, ostvario važnu pobedu nad ekipom „ČSK Pivara“ iz Čelareva. U narednom kolu „Crvenka“ dočekuje „Budućnost“ iz Mladenova, „Rusin“ ide u goste „Budućnosti“ iz Paraga, dok „Lipar“ u derbiju kola dočekuje „Hajduk“ iz Stapara. Kada je o stanju na tabeli reč, sve tri ekipe iz naše opštine su u prvih pet ekipa na tabeli, te je tako „Rusin“ drugi sa 34, „Lipar“ je treći sa 31, dok je „Crvenka“ četvrta sa 29 bodova.

U 7. kolu Regionalne lige Srbije grupa Sever košarkaši „Hajduka“ su slavili službenim rezultatom 20:0 protiv ekipe „Jedinstva“ iz Novog Bečeja. U narednom kolu „Hajduk“ ide u goste „Novoj Pazovi“, a na tabeli trenutno zauzima vodeću poziciju.

Kada je o rukometu reč, naši predstavnici u Super B ligi bili su polovično uspešni, te je tako „Sivac 69“ slavio na domaćem terenu protiv ekipe „Hercegovca“ iz Gajdobre rezultatom 31:27, dok je „Crvenka“ na gostovanju u Subotici poražena od ekipe „Spartaka“ rezultatom 31:30. U narednom kolu „Crvenka“ dočekuje beogradski „Sinđelić“, dok „Sivac 69“ ide u goste „Kolubari“ iz Lazarevca. Nakon odigranog osmog kola, „Crvenka“ je treća na tabeli, dok  je „Sivac 69“ na dvanestoj poziciji. U Prvoj ligi, kada su žene u pitanju, odigran je opštinski derbi, u kom je „Laki“ slavio nad ekipom „Krule“ rezultatom 27:25. U narednom kolu obe ekipe su domaćini, te tako „Laki“ dočekuje „Sloven“ iz Rume, a „Krule“ Gradnulicu iz Zrenjanina. „Krule“ je trenutno šesti na tabeli, dok „Laki“ zauzima jednu poziciju ispod sa istim brojem bodova kao i „Krule“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena