Yunet
 

Sport

„Hajduk“ i „Crvenka“ uspešni na „Kupu prijateljstva“

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 26. oktobar 2022. • 00:00 •

„Hajduk“ i „Crvenka“ uspešni na „Kupu prijateljstva“

Izvor: Qmedia Foto: Qmedia

KULA, 26.10.2022. - Članovi dva naša karate kluba, Hajduk iz Kule i Crvenka su nastupili na tradicionalnom međunarodnom turniru, 18. po redu „Kupu prijateljstva“ kojeg je u Novom Sadu organizovao Karate klub Mavaši.

Karate klub Hajduk je na ovom prestižnom takmičenju imao 20 pojedinačnih i četiri ekipna nastupa, a ostvareni su fenomenalni rezultati: osvojeno je trinaest medalja, od kojih su čak deset zlatne, što je doprinelo da Karate klub Hajduk u generalnom plasmanu osvoji drugo mesto. Osam zlatnih medalja „hajduci“ su osvojili u pojedinačnoj konkurenciji, a najsjajnijih odličja domogli su se pioniri Vojin Miletić i Miljan Mrdak, nada Milica Bukvić, kadet Miloš Krnajac, juniorka Matea Kalmar i juniori Mihajlo Krnajac, Rastko Mijanović i Glorijan Štrangar. U pojedinačnoj konkurenciji članovi Karate kluba Hajduk su osvojili i dve srebrne medalje, a osvajači su Rastko Mijanović u konkurenciji kadeta i Lazar Radulović u konkurenciji nada.

U ekipnoj konkurenciji članovi Karate kluba Hajduk su osvojili dve zlatne i jednu srebrnu medalju. Zlatne medalje osvojili su tim pionira u sastavu Vojin Miletić, Miljan Mrdak, Marko Đisalov i Sergej Baran, kao i tim juniora u sastavu: Rastko Mijanović, Mihajlo Krnajac, Glorijan Štrangar i Miloš Krnajac. Srebrnu medalju osvojio je  kadetski tim Hajduka u sastavu: Miloš Krnajac, Rastko Mijanović i Božidar Mrdak.

U Karate klubu Hajduk ističu da su veoma zadovoljni, jer su svi takmičari pokazali izuzetnu formu, a ostvareni rezultati su samo posledica vrhunskog rada i sprovođenja precizno zacrtanog plana za ovaj deo sezone. Kada je pojedinačni učinak u pitanju treba istaći Vojina Miletića koji je imao devet mečeva od kojih je osam dobio, a jedan radio nerešeno, zatim Rastka Mijanovića koji je imao osam mečeva, sedam dobio a jedan izgubio, Miljana Mrdaka koji je svih svojih sedam mečeva dobio, kao i Milicu Bukvić, koja je imala pet mečeva i sve rešila u svoju korist. Ono na šta su u Karate klubu Hajduk ponosni jeste to što je čak sedam članova ovog kluba dobilo poziv selektora reprezentacije Srbije za nastup na Balkanskom šampionatu za kadete, juniore i mlađe seniore koji će od 4. do 6. novembra biti održan u Baru. Pozive su dobili članovi Hajduka Mia Dvožak, Mihajlo Krnajac, Matea Kalmar, Luka Giric, Miloš Krnajac, Rastko Mijanović i Isidora Pekvić. U klubu očekuju njihov odličan nastup u reprezentativnom kimonu i kontinuitet u osvajanju medalja.

Na Kupu prijateljstva u Novom Sadu učestvovali su i članovi Karate kluba „Crvenka“. U konkurenciji poletaraca 2014. godište i mlađi, u katama, u konkurenciji više od 30 takmičara član Crvenke Neven Kovačević je osvojio treće mesto i bronzanu medalju. U konkurenciji pionirki 2011. godište, takođe u katama Helena Mirović Jones osvojila bronzano odličje. Učesničke medalje u masovnoj konkurenciji dobili su članovi Crvenke, poletarke Nađa Subotić i Mila Bijelić koje su osvojile peto mesto u svojim kategorijama, poletarac Ian Mirović Jones koji je takođe bio peti, te pionir Miljan Nešović za osvojeno šesto mesto. Naredno takmičenje koje predstoji mladim karatistima Crvenke je učešće na Kupu Vojvodine za poletarce, pionire i nade koji će u Inđiji biti održan 13. novembra.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena