Yunet
 

Sport

Članovi Karate kluba „Hajduk“ ponovo demonstriraju svoju dominaciju

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 4. oktobar 2022. • 00:00 •

Članovi Karate kluba „Hajduk“ ponovo demonstriraju svoju dominaciju

KULA; 4.10.2022.- Iako je nova sezona u karateu tek počela, članovi Karate kluba „Hajduk“ ponovo demonstriraju svoju dominaciju u ovom sportu. Da je tako svedoči njihov učinak na Prvenstvu Vojvodine za kadete i juniore u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji koje je održano u Novom Bečeju. Kulski „hajduci“ su na ovom takmičenju nastupili sa 12 boraca pojedinačno i četiri ekipe, koji se u Kulu vraćaju sa osvojenih 19 medalja, od kojih su čak deset zlatne, i zbog takvog učinka su bili ubedljivo najuspešniji klub na ovom takmičenju. 

Zlatne medalje na Prvenstvu Vojvodine u pojedinačnoj konkurenciji su osvojili: Mia Dvožak u konkurenciji kadetkinja, u kategoriji do 54 kilograma, a Mia je zlatnu medalju osvojila i u konkurenciji juniorki u kategoriji do 53 kilograma. Zlatnu medalju je osvojila juniorka Matea Kalmar u kategoriji preko 66 kilograma, kadetkinja Anđela Medarević u kategoriji do 61 kilogram, kadet Rastko Mijanović u kategoriji preko 70 kilograma i junior Miloš Krnajac u kategoriji preko 76 kilograma.

Sve četiri ekipe Hajduka su se takođe okitile zlatnim medaljama, a to su ekipa juniorki u sastavu: Matea Kalmar, Mia Dvožak i Milana Korica, ekipa juniora u sastavu: Luka Giric, Mihajlo Krnajac, Rastko Mijanović, Miloš Krnajac, Marko Pucar i Glorijan Štrangar, ekipa kadetkinja u sastavu: Mia Dvožak, Isidora Pekvić i Anđela Medarević, kao i ekipa kadeta Hajduka u sastavu: Rastko Mijanović, Božidar Mrdak i Miloš Krnajac.

Srebrne medalje na Prvenstvu Vojvodine osvojili su juniori Hajduka: Mihajlo Krnajac, Luka Giric i Glorijan Štrangar, kadetkinja Isidora Pekvić i kadeti Miloš Krnajac u Božidar Mrdak, a bronzane medalje su osvojili juniorka Milana Korica i juniori Marko Pucar i Rastko Mijanović.

Trener u Karate klubu „Hajduk“ Nikola Greber ističe da iako na svako takmičenje odlaze sa visokim očekivanjima rezultati ostvareni na Prvenstvu Vojvodine su fenomenalni. Sve četiri ekipe su osvojile zlatne medalje, što je izuzetna retkost i potvrda naše apsolutne dominacije, a pojedinačnim učinkom se izdvojila Mia Dvožak sa osvojene čak četiri zlatne medalje, dve pojedinačno i dve ekipno, koja je imala ukupno 9 mečeva i isto toliko pobeda, što je bilo dovoljno da bude i najbolja takmičarka na celom takmičenju – rekao je Greber.

Zadatak stručnog štaba je da održi ovako visok nivo forme i naredne dve nedelje jer Karate klubu „Hajduk“ tada predstoji nastup na Prvenstvu Srbije na koje„hajduci“ odlaze sa najvišim mogućim ambicijama, posebno motivisani, jer će to biti i prilika da najuspešniji obezbede nastup i na Svetskom šampionatu koji se održava ubrzo nakon toga u Turskoj.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena