Yunet
 

Sport

Članovi biciklističkog kluba ''Hajduk'' ostvarili istorijski uspeh

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 27. jun 2022. • 00:00 •

Članovi biciklističkog kluba ''Hajduk'' ostvarili istorijski uspeh

KULA,27.06.2022.--Dvadeset i četvrti jun 2022. godine će ostati zlatnim slovima upisan u istoriji Biciklističkog kluba „Hajduk“ iz Kule. Naime, toga dana je na Prvenstvu Srbije održanom u Erdeviku, članica ovog kluba Aleksandra Sovilj osvojila titulu prvaka Srbije u seniorskoj konkurenciji, u najtežoj biciklističkoj disciplini – vožnji na hronometar. Stazu dugu 20 kilometara Aleksandra Sovilj je savladala za 32 minuta, 34 sekunde i 66 stotinki što joj je bilo dovoljno da postane prvakinja Srbije i tako ostvari istorijski uspeh kako za sebe lično, tako i za svoj klub. Ako se svemu ovome doda i podatak da je takmičenje u Erdeviku ujedno bilo i Prvenstvo Vojvodine, Aleksandra Sovilj je tituli prvaka Srbije dodala i titulu prvaka Vojvodine, što njen učinak čini još značajnijim. 

Aleksandra Sovilj je inače i prva u generalnom plasmanu trka Kupa Srbije, iako je zbog raznih problema propustila da odveze nekoliko trka i time pokazala da je bez sumnje trenutno najbolja biciklistkinja u Srbiji. Ove godine Aleksandra je obukla i dres reprezentacije Srbije na nekoliko trka i time pronela ime Kule i Hajduka po evropskim gradovima.

Pored zaista ogromnog uspeha Aleksandre Sovilj, „hajduci“ iz Kule su osvojili još medalja u kategorijama u kojima su se takmičili. Tako je mlađa poletarka  Dunja Jelenković osvojila bronzanu medalju na Prvenstvu Srbije, a srebrnu na Prvenstvu Vojvodine, veteranSiniša Jelenković je osvojio srebrne medaljei na Prvenstvu Srbije i Vojvodine u kategoriji veterana starijih od 50 godina, a veteranMarko Đurić je osvojio bronzanu medalju na Prvenstvu Vojvodine, a četvrto mesto na Prvenstvu Srbije u kategoriji veterana starijih od 30 godina.

Biciklistički klub Hajduk Kula čestita svojim članovima na sjajnim rezultatima i zahvaljuje Opštini Kula, predseedniku Opštine Damjanu Miljaniću i direktoru kulskog „Komunalca“ Marku Pešiću koji su pomogli da biciklisti iz Kule ostvare istorijski uspeh.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad