Yunet
 

Sport

Članovi uprave KK „Hajduk“ na prijemu kod predsednika opštine

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 21. jun 2022. • 00:00 •

Članovi uprave KK „Hajduk“ na prijemu kod predsednika opštine

 

KULA,21.06.2022.- Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, upriličio je prijem za članove uprave košarkaškog kluba „Hajduk“ iz Kule. Ispred ovog kolektiva svoje učešće u prijemu uzeli su: Radovan Steljić, predsednik kluba, sportski direktor Ranko Šljivančanin i trener prvog tima, Danilo Borović. Predsednik kluba, Radovan Steljić, istakao je da

„Prvenstveno, hvala na gostoprimstvu predsedniku opštine i što je izdvojio vreme za nas. Povod za sastanak je bila retrospektiva i funkcionisanje kluba u prethodnoj godini. Ono što smo želeli da naglasimo je to da je, uz zajednički rad,  klub ostvario rezultat koji nikada do sada nije ostvaren, a to je drugo mesto u Prvoj srpskoj ligi. Pričali smo i o daljim ambicijama i koracima za narednu sezonu. Svakako, mi u upravi smo raspoloženi da pokušamo da napadnemo i plasman u viši rang takmičenja i da uđemo u Prvu B ligu, koja je drugi rang takmičenja u državi i ozbiljan korak u razvoju košarke u opštini. Bez lokalne samouprave klub ne bi mogao da funkcioniše i upravo je lokalna samouprava naš najveći sponzor i podrška. Puno razumevanja i dobre energije je produkt dobre saradnje i prepoznavanja razvoja omladine kroz sport“.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, rekao je da „Hajduk“ , kao i svi drugi kolektivi u našoj opštini, uvek mogu da računaju na lokalnu samoupravu kada je razvoj i napredak sporta u pitanju:

„Košarkaški klub „Hajduk“ već godinama ostvaruje izuzetne rezultate, a na opštini jeste to da njihovu delatnost finansijski podrži. Imaju ambiciozne planove da uđu u viši rang i praktično postave kulsku košarku na mesto koje ona zaslužuje. Dogovorili smo se da zajednički ostvarimo tu želju i smatram da, sa našim sredstvima i njihovim radom, to nije nemoguće. Ono što je cilj opštine je da, kroz finansiranje sporta, podrži razvoj mladih i da podrži konkretne rezultate, kako bi sport bio afirmativan i privlačan za mlade. U slučaju „Hajduka“ iz Kule, imamo prilike da vidimo jedan stabilan sportski kolektiv koji upravo podiže na viši nivo uslove za rad i napredak mladih, zbog čega je kod njih i prisutan veliki broj mladih koji treniraju košarku. Klub je uspešan i ima izuzetno dobre trenere koji ostvaruju dobre rezultate sa praktično svim selekcijama, tako da nema razloga da se ne nastavi saradnja i nema razloga da se taj neki zacrtani plan, a to je plasman u viši rang, i ne ostvari“.

Sport u opštini Kula je poslednjih godina u svojevrsnoj ekspanziji. Odricanje i naporan rad pojedinaca i kolektiva dolazi do izražaja, a, u kombinaciji sa razumevanjem i konkretnim delovanjem opštine, taj izražaj je pretočen u konkretne uspehe, kakav jeste i ovaj uspeh košarkaša „Hajduka“.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena