Yunet
 

Sport

Održan turnir u basketu: „Detelinara“ pobednik

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 20. jun 2022. • 00:00 •

Održan turnir u basketu: „Detelinara“ pobednik

 

 

KULA,20.06.2022.-U dvorištu osnovne škole „Isa Bajić“ u Kuli održan je turnir u basketu 3 na 3. Ovaj, treći po redu, turnir posetio je predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je rekao šta se sve desilo od manifestacija u prethodnom periodu, a takođe je i najavio predstojeće događaje:„Ovo je jedna od manifestacija za koju smo se trudili, u prethodnim mesecima, da adekvatno podržimo. I kulturne i sportske manifestacije na čitavoj teritoriji naše opštine imale su partnera u nama, kako u smislu organizacije, tako i u smislu finansiranja. Ima još nekoliko dešavanja u narednom periodu, biće regata u Ruskom Krsturu gde očekujemo preko sto brodića, a nakon još nekoliko događaja letnji period dešavanja će biti priveden kraju. Na ovaj način želimo da pomognemo sportskim klubovima, kulturno-umetničkim društvima, a i samim tim želimo da građanima naše opštine, kao i gostima u našoj opštini boravak učinimo prijatnim“.

Organizator ovog turnira bio je Košarkaški klub „Hajduk“ Kula. Trener ove ekipe, Danilo Borović, istakao je da je zadovoljan odzivom ekipa, s obzirom da se u isto vreme održava nekoliko poprilično jakih turnira:

„Očekivali smo da će se prijaviti 16 ekipa, a prijavilo se njih 19 i time sam veoma zadovoljan. Treba imati u vidu da se u isto vreme na nekoliko lokacija održava nekoliko veoma jakih turnira, te sama činjenica da se prijavio ovoliki broj ekipa govori o uspešnosti organizacije i da ne radimo uzaludan posao. Nagradni fond je 100 hiljada za pobednika i 20 hiljada za drugoplasiranog, a takođe smo obezbedili i nagrade za publiku i najbolje pojedince. Ovaj turnir, koji je treći po redu, pomognut je od strane opštine i sponzora, te se svima zahvaljujem i nadam se da ćemo ovu sportsku tradiciju održati.“

Krajnji ishod turnira glasi: prvo mesto osvojila je novosadska „Detelinara“ a drugo mesto pripalo je ekipi „Galensa“, takođe iz Novog Sada. Turnir je opravdao očekivanja, kako učesnika tako i publike, te nema sumnje i nema razloga da se i narednih godina održi jedan ovakav sportski spektakl.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena