Yunet
 

Sport

RK „Sivac 69“ dobio vrednu donaciju  

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 10. jun 2022. • 00:00 •

RK „Sivac 69“ dobio vrednu donaciju   

KULA,10.06.2022.- Rukometnom klubu „Sivac 69“ uručena je donacija u vidu golova za mini rukomet i lopti. Ispred ovog sportskog kolektiva obratio se trener Branko Žeželj, koji se zahvalio predstavnicima Rukometnog saveza Srbije i Rukometnog saveza Vojvodine što su prepoznali rad i trud koji se ulažu, a u cilju što kvalitetnijeg i uspešnijeg rada sa mlađim kategorijama:

„Pre svega, želeo bih da se zahvalim delegacijama Rukometnog saveza Srbije i Rukometnog saveza Vojvodine. Svi u klubu se osećamo ponosno zbog ove posete. Dobili smo 60 lopti, „jedinica“ i „dvojki“, kao i golove za mini rukomet. Rastemo iz dana u dan kao kolektiv i savez je to prepoznao, a sama ova donacija će itekako doprineti tom rastu i napretku“.

Ova oprema je inicirana od strane Rukometnog saveza Srbije, a Milena Delić, predsednica Upravnog odbora saveza istakla je da je veoma zadovoljna viđenim u Sivcu i da uslovi mogu da pariraju i mnogo većim sredinama:

„Mnogo slušam o tome kako se u ovom kraju rađaju veliki rukometni talenti, a, iskreno rečeno, moja želja je bila da se upoznam sa gospodinom Milojičićem i da obiđem ovaj kraj, da vidim ovu decu i uslove u kojima rade, pošto je ova hala relativno nova i zaista je prelepa, predivna i ovakve uslove za decu retko koji krajevi imaju. Hteli smo da pomognemo, da donesemo lopte „nule“, „kečeve“ i „dvojke“, par golova za mini rukomet i to je skromna donacija ali verujem da ovoj deci to mnogo znači, jer ja, kad sam igrala, bila sam najsrećnija kad dobijem novu loptu, tako da smo i njih danas učinili srećnijim“.

Pored predstavnika Rukometnog saveza Srbije, uručenju su prisustvovali i predstavnici Rukometnog saveza Vojvodine. Jovan Kovačević, predsednik Rukometnog saveza Vojvodine, naglasio je da su oni uvek tu kada je u pitanju podrška rukometnim kolektivima koji u fokusu imaju kvalitetan rad i ispravnu, sportsku nameru:

„Negde se uvek prave stvari lako prepoznaju i kad vidimo ovoliki broj dece u ovoj maloj sredini, jasno je da ova sredina jeste rasadnik talenata i fer pleja. Ja, kao neko ko dolazi iz ove sredine, tačnije iz Vrbasa, meni ovo ništa nije strano. Ova donacija je delo Rukometnog saveza Srbije, ali je i naš savez uvek tu kada je u pitanju davanje konkretne podrške rukometnim klubovima“.

Ozbiljan rad, trud i odricanje, kao  i infrastruktura na veoma visokom nivou samo su neki od obeležja sivačkog rukometnog kolektiva. Ova donacija, ali i planovi za dalji rad kada su u pitanju mlađe kategorije, jasan su pokazatelj da novim uspesima nije kraj i da će oni tek da slede u bližoj budućnosti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena