Yunet
 

Sport

Novi uspesi Karate kluba ''Hajduk''

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 31. maj 2022. • 00:00 •

Novi uspesi Karate kluba ''Hajduk''

KULA,31.05.2022.- Riznica Karate kluba „Hajduk“ se ne zatvara, jer se iz vikenda u vikend dopunjava novim odličjima. Tako su, nakon Školske Olimpijade, koja je pre devet dana održana u Botošu i sa koje su doneli trinaest medalja, protekle subote, 28. maja članovi Karate kluba „Hajduk“ nastupili na prestižnom međunarodnom turniru „Roda Kup 2022“, kojeg su u Beogradu organizovali Karate klub „Roda Čukarički“i Karate federacija Srbije. Na ovom takmičenju Karate klub „Hajduk“ je nastupio sa 26 pojedinaca i pet ekipa i ponovo ostvario sjajan rezultat. U konkurenciji više od 1200 takmičara iz Grčke, Bugarske, Ukrajine, Mađarske, Severne Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije članovi Karate kluba „Hajduk“ su osvojili 10 medalja, od kojih su četiri zlatne, dve srebrne i četiri bronzane.

Zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji osvojili su pionir Vojin Miletić i juniorka Matea Kalmar. Srebrne medalje pojedinačno osvojili su kadet Miloš Krnajac i juniorka Milana Korica, a bronzana odličja pojedinačno osvojili su nada Stefan Karapandža, kadetkinja Mia Dvožak i kadet Rastko Mijanović.

Dve zlatne medalje su osvojene u ekipnoj konkurenciji, a osvojili su ih tim juniorki „Hajduka“ u sastavu: Matea Kalmar, Milana Korica i Mia Dvožak, i tim pionira u sastavu: Vojin Miletić, Ilija Ćosić, Miljan Mrdak i Sergej Baran. Bronzanu medalju u ekipnoj konkurenciji osvojio je juniorski tim „Hajduka“ u sastavu: Marko Pucar, Mihajlo Krnajac, Luka Giric i Miloš Krnajac.

U Karate klubu „Hajduk“ su veoma zadovoljni ostvarenim rezultatima na „Roda Kupu“, a posebno ističu učinak ekipa jer od pet timova Hajduka dva su osvojila prvo, a jedan treće mesto. Kada je učinak pojedinaca u pitanju u Hajduku posebno ističu Mateu Kalmar i Vojina Miletića koji su osvojili zlatne medalje kako u pojedinačnoj, tako i u ekipnoj konkurenciji, a ono što posebno raduje stručni štab Hajduka je činjenica da iako se bliži kraj sezone takmičari Hajduka drže visok nivo forme, što potvrđuju i osvojene medalje.

Ono na šta su u Karate klubu „Hajduk“ veoma ponosni jeste jedno veliko priznanje koje je na adresu ovog kluba stiglo proteklih dana. Selektori reprezentacije Srbije za mlađe uzrasne kategorije pozvali su čak jedanaest članova „Hajduka“ da nastupe na Balkanskom šampionatu za decu koji će od 3. do 5. juna biti održan u Beogradu. Boje reprezentacije Srbije na Balkanskom šampionatu za decu braniće članovi „Hajduka“ Anđela Medarević, Nevena Vujasin, Vanja Jarić, Ilija Dragić, Stefan Karapandža, Aleksa Pucar, Ilija Ćosić, Sergej Baran, Marko Đisalov, Miljan Mrdak i David Perduh. Sa svojih jedanaest članova Karate klub Hajduk je klub sa najviše pozvanih takmičara na jednu tako važnu smotru kakava je Balkanski šampionat i u klubu veruju da će i sa ovog takmičenja nova odličja stići u klupsku riznicu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena