Yunet
 

Sport

Sportska hronika proteklog vikenda

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 30. maj 2022. • 00:00 •

Sportska hronika proteklog vikenda

KULA,30.05.2022.- Protekli sportski vikend obeležili su poraz fudbalera Hajduka, pobeda rukometaša Sivca i treći memorijalni turnir mlađih fudbalskih kategorija „Milan Sredanović“.

Fudbaleri Hajduka su u susretu 27. kola prvenstva u Srpskoj ligi grupa Vojvodina, na gostovanju u Somboru poraženi od domaćina Radničkog sa 2:1. Svoju bolju igru u prvom poluvremenu fudbaleri Hajduka su krunisali golom Jančića, da bi u samom finišu prvog dela mladi Vlaisavljević imao zicer poziciju, išao sam na golmana Radničkog, ali nije postigao gol i na odmor se otišli sa minimalnom prednošću Hajduka. U drugom poluvremenu, domaćini nakon kornera u 50. minutu izjednačavaju, da bi praktično u poslednjim minutama susreta postigli i pobedonosni gol. Prema rečima šefa stručnog štaba Hajduka Željka Račićabila je to zanimljiva, prava prvenstvena utakmica u koju su oba tima ušla sa željom da pobede, utakmica sa dosta tenzija, šansi na obe strane, da bi na kraju slavila srećnija ekipa. Nakon poraza u Somboru fudbaleri Hajduka su na trinaestom mestu na tabelisa 30 osvojenih bodova, a u narednom, 28. kolu prvenstva dočekuju ekipu Tekstilca iz Odžaka.

U 26. kolu prvenstva polovičan učinak ostvarile su naše ekipe koje se takmiče u Somborskoj područnoj ligi. Lipar je pred svojim pristalicama pobedio Vojvodinu iz Tovariševa sa 3:1. Trebalo je Liparčanima vremena da slome otpor gostiju, da bi Lalić u 41. minutu doneo prednost svom timu. Đukić je u 69. minutu, iz jedanaesterca, povećao prednost Lipara na 2:0, a treći gol kojim je potvrđena značajna pobeda u borbi za opstanak postigao je Vujović u 90. minutu. Fudbaleri Crvenke su gostovali u Somboru gde su sa ŽAK-om igrali nerešeno 1:1, a ovim remijem Crvenčani mogu biti zadovoljni jer su tako nastavili niz dobrih igara i rezultata ovog proleća. Gol za Crvenku postigao je Babić. Naš treći područni ligaš Rusin iz Ruskog Krstura je na gostovanju u Kljajićevu izgubio od domaćina Korduna sa 1:0. Trener Rusina Zlatko Sajanković kaže da je odigrana jedna slaba utakmica u kojoj su domaćini iz jedinog šuta postigli gol i pobedili. Treba imati u vidu i činjenicu da su u ekipi Rusina šansu dobili i mladi igrači iz omladinskog pogona, pa i u tome treba tražiti razloge poraza u Kljajićevu. Rusin je trenutno četvrti na tabeli sa 49 bodova, Crvenka je jedanaesta sa 33, a Lipar dvanaesti sa 30 bodova. U narednom kolu Rusin u Ruskom Krsturu dočekuje Budućnost iz Paraga, Crvenka će ugostiti Budućnost iz Mladenova, a Lipar je domaćin Radničkom iz Sombora.

Potpun neuspeh ekipa iz kulske opštine u 23. kolu prvenstva u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred. Najveće razočaranje priredili su fudbaleri Kule koji su na svom terenu na Gederu izgubili od Terekveša iz Svilojeva sa 3:1. Čini se da su fudbaleri Kule olako ušli u susret, jer im je gostovala ekipa iz donjeg dela tabele, i takav pristup im se osvetio. Jedini gol za Kulu postigao je Savić. Sivački Polet je u Srpskom Miletiću izgubio od Zadrugara sa 4:2, a oba gola za Polet postigao je Vukašinović. Naš treći predstavnik Mladost iz Kruščića je na gostovanju u Bačkom Brestovcu doživale katastrofalan poraz. Domaćin BSK je pobedio Mladost sa 9:1. Počasni gol za Mladost postigao je Kilić. Porazom na svom terenu Kula je gotovo izgubila sve šanse za plasman u viši rang, trenutno je treća na tabeli sa 42 boda, Polet je peti sa 35, a Mladost deveta sa 24 osvojena boda. U narednom kolu Mladost u Kruščiću dočekuje Hajduka iz Stapara, Polet će u Sivcu ugostiti BSK iz Bačkog Brestovca, a Kula ide u goste Graničaru u  Riđicu.

U Kuli je u subotu i nedelju održan treći po redu  Memorijalni turnir mlađih fudbalskih kategorija „Milan Sredanović“, kojeg  Fudbalski klub „Hajduk“ organizuje u pomen na svog nekadašnjeg golmana, a potom i istaknutog sportskog radnika čije ime nosi i stadion na  kojem su igrane turnirske utakmice. Interesovanje ekipa za učešće na ovom turniru je bilo veoma veliko svedoči podatak da su na delu bile 64 ekipe, sa više od sedam stotina dečaka i devojčica.

 Na trećem memorijalnom turniru „Milan Sredanović“ na delu je bila fudbalska budućnost, generacije dece rođene 2010, 11, 12, i 2013. godine. U subotu, prvog dana turnira, na delu su bila deca rođena 2011. i 2012. godine. Nakon zanimljivih i neizvesnih susreta prvo mesto u generaciji dece rođene 2011. godine osvojila je „Vojvodina“ iz Novog Sada, drugo“OFK Odžaci“, a treće „Olimpik“ iz Beograda. U konkurenciji dece rođene 2012. godine prvo mesto je osvojio Rad iz Beograda, drugo „Žarkovo“ takođe iz Beograda, a treće „Krila Krajine“ iz Bačke Palanke. Drugog turnirskog dana nadmetali su se mladi fudbaleri rođeni 2010. i 2013. U konkurenciji ekipa sastavljenih od dečaka rođenih 2010. godine prvo mesto je osvojila „Meridijana“ iz Novog Sada, drugo Škola fudbala „Petrika“ takođe iz Novog Sada, a treće „Vojvodina“. U konkurenciji ekipa sastavljenih od dečaka rođenih 2013. godine prvo mesto je osvojila Škola fudbala „GDM“ iz Novog Sada, drugo „Meridijana“ takođe iz Novog Sada, a treće „CFK Vrbas“. Priznanja najuspešnijim ekipama i pojedincima uručivali su Jelena Sredanović, kćerka pokojnog Milana, u čiji pomen se turnir i organizuje i Damjan Miljanić, predsednik Opštine Kula, koja svesrdno podržava ovu sportsku manifestaciju.

Slede rukometne aktuelnosti

Rukometaši Sivca su u 21. kolu prvenstva u Super B ligi pred svojim navijačima pobedili Moravu iz Velike Plane sa 33:30, poluvreme 16:16. Lišeni pomoći svog najboljeg igrača Marka Čabaija koji je izostao zbog povrede, kao i pouzdanog pivota Ilije Kolarića rukometaši Sivca su smogli snage da se pobedom oproste od svojih navijača do naredne sezone i sa dva nova boda im zahvale na nesebičnoj podršci koju im pružaju. Najefikasniji u ekipi Sivca bili su Beslać i Vemić sa po 8 golova, a epitet najboljeg igrača susreta pripao je mladom golmanu Sivca Vuku Vlaoviću.

Naš drugi superligaš, rukometaši Crvenke su gostovali u Inđiji, gde su ubeležili poraz, jer je Inđija slavila sa 27:24. Trener Crvenke Miloš Mitrović ističe da njegovi izabranici nisu uspeli da ponove igre iz prethodnih susreta, a jedan od razloga za poraz može se naći u činjenici da u ekipi Crvenke nije bilo standardnih Miloša Ivića i Dragiše Račića. U prelomnim trenucima, kaže Mitrovičć njegovi izabranici nisu nalazili najbolja rešenja, dok je ekipa Inđije svaku grešku kažnjavala i zasluženo je slavila. Najefikasniji u redovima Crvenke bili su Nikolić i Čabrilo sa po 5 golova.

Nakon 21. kola prvenstva Crvenka je šesta na tabeli sa 21, a Sivac je osmi sa 19 bodova. U narednom, poslednjem kolu prvenstva biće odigran opštinski derbi: u Crvenki će se sastati Crvenka i Sivac.    

Poput sivačkih rukometaša uspešne proteklog vikenda bile su i sivačke rukometašice koje se takmiče u Prvoj ligi. Sivački ženski rukometni klub „Krule“ je u 21. kolu prvoligaškog prvenstva ugostio ekipu Mladosti iz Srpske Crnje i ubeležio pobedu od 40:34. Pitanje pobednika bilo je rešeno u prvom poluvremenu koje je „Krule“ rešio u svoju korist sa 23:13. Najefikasnija u ekipi „Krule“ bila je Milica Rabrenović koja je postigla 12 golova. Naš drugi prvoligaš, crvenački „Laki“ je poražen. Pobedio ih je Spartak iz Debeljače sa 33:28. Izabranice trenera Zorana Lovre su kao domaćini susret sa Spartakom iz Debeljače, zbog zauzetosti hale u Crvenki igrale u Ruskom Krsturu i u prvom poluvremenu su bile bolje, imale prednost i od šest golova, jer su u 19. minutu vodile 13:7, ali kako je susret odmicao gošće su smanjivale razliku, da bi se ključni deo utakmice zbio u finišu susreta, kada su, pri rezultatu 26:24 u 49. minutu gošće za tri minuta napravile seriju od 4:0, povele sa 30:24, i onda rutinskom igru sačuvale tu prednost. Najefikasnija u ekipi „Laki“ bila je Sandra Lovre koja je postigla 10 golova. Ženski rukometni klub „Krule“ je trenutno sedmi na tabeli sa 17, a crvenački „Laki“ deveti sa 12  bodova. Narednog vikenda, u poslednjem kolu prvenstva Krule ide u goste Spartaku u Debeljaču, a „Laki“ je gost Slovena u Rumi.

A jedan rukometni događaj je obeležio manifestaciju „Slatki dani u srcu Bačke“ koja je proteklog vikenda održana u Crvenki. Na delu su bile rukometne legende, veterani Rukometnog kluba Crvenka kojima su u prijateljskom odmeravanju snaga protivnici bili veterani Kikinde. Još jednom su nekadašnji asovi Crvenke Holpert, Bojanić, Vasić, Kukić, Vujnić, Puzović i drugi, kao i Kikinde Pašić, Hodik, Bešlagić podsetili na vreme kada su harali rukometnim terenima nekadašnje Jugoslavija.

Iako rezultat nije bio u prvom planu recimo da je u regularnom vremenu susret veterana Crvenke i Kikinde je završen nerešeno 25:25, da bi boljim izvođenjem sedmeraca domaćini slavili sa konačnih 29:28. Naravno, nije izostalo ni takozvano „treće poluvreme“, zajedničko druženje rukometnih legendi u restoranu „Renome“ uz dogovor da ovakva druženja prerastu u tradiciju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena