Yunet
 

Sport

Školska olimpijada u karateu

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 24. maj 2022. • 00:00 •

Školska olimpijada u karateu

KULA;24.05.2022.-Odlične rezultate ostvarili su članovi Karate kluba „Hajduk“ koji su u nedelju nastupili na takmičenju u Botošu, koje je održano u okviru devete po redu Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine. Sa ovog značajnog takmičenja članovi Hajduka se vraćaju sa trinaest osvojenih medalja, od kojih su pet zlatne, tri srebrne i pet bronzana odličja.

Zlatne medalje osvojili su članovi Karate kluba „Hajduk“ Lana Ljubenković, učenica Osnovne škole Petefi brigada u konkurenciji učenika petog i šestog razreda, Miloš Krnajac, učenik Osnovne škole „Isa Bajić“ u konkurenciji učenika sedmog i osmog razreda, Mihajlo Krnajac, učenik Srednje stručne škole „4. juli“ iz Vrbasa u konkurenciji srednjoškolaca prvi i drugi razred, Marko Pucar, učenik Srednje tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Kule u konkurenciji srednjoškolaca prvi i drugi razred, te Stefan Karapandža, učenik Osnovne škole „Isa Bajić“ u konkurenciji učenika petog i šestog razreda.

Srebrne medalje za svoje škole i Karate klub Hajduk osvojili su Rastko Mijanović, učenik Srednje tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Kule u konkurenciji srednjoškolaca prvi i drugi razred, Aleksandra Đikić, učenica Gimnazije „Petro Kuzjmak“ u Ruskom Krsturu u konkurenciji srednjoškolki treći i četvrti razred, kao i Božidar Mrdak, učenik Osnovne škole „Isa Bajić“ u konkurenciji učenika petog i šestog razreda.

Bronzane medalje na školskoj Olimpijadi osvojili su Matea Kalmar, učenika Hemijsko-tehničke škole iz Subotice u konkurenciji srednjoškolki prvi i drugi razred, Ilija Dragić, učenik Osnovne škole „Isa Bajić“ u konkurenciji učenika petog i šestog razreda, Glorijan Štrangar učenik krsturske Gimnazije „Petro Kuzmjak“ u konkurenciji srednjoškolaca prvi i drugi razred, Mia Dvožak, učenika Osnovne škole „Isa Bajić“ u konkurenciji učenica sedmog i osmog razreda i Miloš Bukvić, učenik Osnovne škole „Isa Bajić“ u konkurenciji učenika petog i šestog razreda.

U Karate klubu „Hajduk“ su izuzetno zadovoljni nivoom forme, demonstriranim kvalitetom i rezultatima koje su ostvarili njegovi članovi, a koji su ih, po ko zna koji put, svrstali u sam vrh karate sporta.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena