Yunet
 

Sport

Sportski vikend će obeležiti rukomet i fudbal

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 29. april 2022. • 00:00 •

Sportski vikend će obeležiti rukomet i fudbal

KULA,29.04.2022.-Nakon gotovo tronedeljne pauze nastavlja se rukometno prvenstvo u Super B ligi, a oba naša predstavnika i Crvenka i Sivac 69 će, kao domaćini, večeras na teren. U 19. kolu prvenstvarukometaši Crvenke dočekuju Moravu iz Velike Plane. Gledajući položaj ekipa na tabeli, Morava je predposlednja, Crvenka šesta, igra pred svojim navijačima i sigurno su „veverice“ favoriti. Trener Crvenke Miloš Mitrović ističe da gosti traže slamku spasa i bodove koji bi im uvećali izglede u nastojanjima da izbore opstanak, pa iako je njegova ekipa objektivno kvalitetnija moraće odigrati utakmicu sa puno želje i odgovornosti, pre svega u odbrani ukoliko se želi povoljan rezultat. Susret rukometaša Crvenke i Morave iz Velike Plane će u hali „Slobodan Čile Mišković“ večeras početi u 18 časova.

Sivac 69 će u svojoj hali, takođe večeras ugostiti ekipu Voždovca iz Beograda. Sivčani su pauzu iskoristili, uz pojačan rad i za raščišćavanje situacije u ekipi, pa je tako klupsko rukovodstvo sporazumno raskinulo ugovore o saradnji sa braćom Šajin i pivotom Klasanom, golman Gluščević se u poslednjih mesec dana nije pojavljivao na treninzima, nema ni Furtule, ali trener sivačkih rukometaša Branko Žeželj ističe da su proteklih desetak dana njegovi izabranici veoma dobro radili, atmosfera u ekipi je odlična, pa uz podršku sa tribina očekuje pobedu u susretu sa poslednjeplasiranim Voždovcem. Treba reći i to da večerašnji susret u Sivca ima i humanitarni karakter, neće se naplaćivati ulaznice, već će se prikupljati dobrovoljni prilozi koji će biti namenjeni za lečenje male Maše Pleskonje. Susret rukometaša Sivca i Voždovca će večeras u Sivcu početi u 20 časova.

Ovog vikenda je na programu i 20. kolo prvenstva u Prvoj ligi za rukometašice u kojoj se takmiče sivački Krule i crvenački Laki. Mlade crvenačke rukometašice, ekipa Laki će večeras pred svojim navijačima ugostiti Mladost iz Srpske Crnje. Susret će u crvenačkoj hali početi u 20 čsova. Ženski rukometni klub „Krule“ iz Sivca sutra gostuje u Jabuci, gde će od 19 časova odigrati susret sa domaćinom, ekipom Jabuke.

Fudbaleri Hajduka u 25. kolu prvenstva uSrpskoj ligi grupa Vojvodina gostuju u Novim Banovcima gde će odmeriti snage sa ekipom Omladinca. Osokoljeni sa dve vezane pobede, protiv Kikinde i Bečeja fudbaleri Hajduka sa velikim optimizmom odlaze u Nove Banovce, rešeni da pokušaju da nastave taj uspešan niz. Razlog više za optimizam nalaze i u činjenici da su svi igrači na raspolaganju šefu stručnog štaba Željku Račiću, da imaju i veći motiv, jer im je dobar rezultat potreban u borbi za očuvanje statusa srpskoligaša, te je razumljivo što poručuju da će nakon susreta protiv Omladinca biti bliži luci spasa. Susret fudbalera Omladinca i Hajduka će u Novim Banovcima biti odigran sutra, a počeće u 16 časova i 30 minuta.

I naši područni ligaši će sutra na teren. U 24. kolu prvenstva u Somborskoj područnoj ligi od tri naša predstavnika samo je Lipar domaćin. Liparčani će sutra, pred svojim navijačima ugostiti ekipu Radničkog iz Ratkova. Gosti su drugoplasirana ekipa na tabeli, što samo govori da je pred fudbalerima Lipara težak ispit koji moraju uspešno prebroditi ukoliko žele da izbegnu borbu za opstanak. Fudbaleri Rusina iz Ruskog Krstura idu u goste vodećem Bratstvu u Prigrevicu, ekipi koja je u dosadašnjem delu sezone ubeležila sve pobede, pa je jasno da je Bratstvo favorit. Naš treći predstavnik, fudbaleri Crvenke idu u goste Vojvodini u Tovariševo. Crvenčani ovog proleća igraju zaista dobro, pa neće biti iznenađenje ukoliko se iz Tovariševa vrate kao pobednici. Svi najavljeni susreti će sutra početi u 16 časova i 30 minuta.

U 21. kolu prvenstva u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred  Kula je slobodna, a naša dva preostala kluba su gosti. Sivački Polet sutra gostuje u Odžacima gde se sastaje sa OFK Odžacima, dok će Mladost iz Kruščića u nedelju biti gost Omladincu u Bukovcu. I ovi susreti će početi u 16 časova i 30 minuta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad