Yunet
 

Sport

Tokom praznika aktivni su bili fudbaleri, ali i najmlađi rukometaši i rukometašice

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 26. april 2022. • 00:00 •

Tokom praznika aktivni su bili fudbaleri, ali i najmlađi rukometaši i rukometašice

U 24. kolu prvenstva u Srpskoj ligi grupa Vojvodina fudbaleri Hajduka su na gostovanju u Bečeju pobedili OFK Bečej 1918 sa 4:2 i tako uvećali svoje šanse da u nastavku sezone mogu izboriti opstanak među srpskoligašima. Poveli su domaćini nakon pola časa igre, da bi Vlaisavljević u 38. i Vujošević u 42. minutu preokrenuli rezultat i doneli prednost Hajduku. No, u nadoknadi prvog dela domaćini postižu drugi gol i na odmor se odlazi sa rezultatom 2:2. U drugom delu konkretniju i bolju igru izbranici Željka Račića krunišu sa još dva gola: najpre Vlaisavljević u 62, a potom i Matijašević u 80. minutu za konačnih 4:2 za Hajduk.

-Bečej je kvalitetan rival, sa kvalitetnim trenerom, dobro organizovan klub, a budući da često sa njima igramo pripremne utakmice dobro nas znaju, kao i mi njih pa se u susret ušlo „otvorenih karata“. Domaćini su bolje otvorili duel, poveli, ali smo smogli snage da brzo preokrenemo rezultat, no na našu žalost u finišu prvog dela Bečej je izjednačio. U svlačionici smo se malo „pregrupisali“ dogovorili šta i kako u drugom delu, ispoštovali dogovor i pobedili. Bodovi jesu važni, ali proleće u našoj ligi je specifično, jer sve ekipe koje se bore za opstanak osvajaju bodove i zbog toga pobedu u Bečeju moramo što pre zaboraviti i fokusirati se na ono što nam predstoji, a to je gostovanje Omladincu u Novom Banovcima - rekao je šef stručnog štaba Hajduka Željko Račić.

Nakon pobede u Bečeju Hajduk je na dvanaestom mestu na tabeli sa 27 osvojenih bodova, a u narednom kolu idu u goste Omladincu u Nove Banovce.

Dvadest i treće kolo prvenstva u Područnoj ligi Sombor obeležili su fudbaleri Crvenke, koji su pred svojim navijačima ubeležili najubdljiviju pobedu u dosadašnjem delu sezone: savladali su Radničkog iz Sombora sa 8:0. Gosti jesu poslednjeplasirana ekipa na tabeli, ali protiv takvih protivnika je teško pronaći motiv, već se sve svodi na rutinsko odrađivanje posla. No, izabranici trenera Gorana Šušilovića su se poneli profesionalno, odigrali veoma dobro i napunili mrežu Radničkog. Jovanović i Babić su postigli po dva, a Čvokić, Milan Subotić, Končar i Aleksandar Bošković po jedan gol za Crvenku. Rusin je u Ruskom Krsturu ugostio Budućnost iz Mladenova i slavio pobedu sa 3:2. Krsturčani su golovima Pavlovića, već u prvom minutu, a potom Markovića i Sajankovića već u prvom poluvremenu stekli, ispostavilo se, nedostižnu prednost. Trener Rusina Zlatko Sajanković je u drugom poluvremenu dao priliku momcima iz podmlatka, što su gosti iskoristili i ublažili poraz, ali što je najvažnije tri nova boda su na kontu Rusina. Naš treći predstavnik Lipar je na gostovanju u Bačkom Gračacu poražen od Borca sa 2:1. Ako se zna da su na ovo gostovanje Liparčani otišli sa samo jedanaest igrača više od poraza se nije moglo ni očekivati. Gol za Lipar postigao je Luka Živko. Nakon odigrana dvadeset i tri kola prvenstva Rusin je četrti na tabeli sa 46, Lipar jedanaesti sa 27, a Crvenka dvanaesta sa 26 bodova. U 24. kolu prvenstva Rusin ide u goste vodećem Bratstvu u Prigrevicu, Crvenka je gost ekipi Vojvodine u Tovariševu, a Lipar dočekuje Radničkog iz Ratkova.

Pobedom ostvarenom u gostima protiv ekipe Aleksa Šantić fudbaleri Kule su zadržali lidersku poziciju u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred. U 20. kolu prvenstva Kula je u Aleksi Šantiću pobedila domaćine sa 4:2. Dvostruki strelac za Kulu bio je Nebojša Popović, a po gol su postigli Bortnik i Licemberger. Polet je u Sivcu pobedio ekipu Dinama iz Bačkog Brega sa 6:3. U prvom poluvremenu malo opušteniju igru domaćina gosti koriste i na odmor se odlazi sa nerešenih 2:2. U drugom delu fudbaleri Poleta „dodaju gas“, postižu još četiri gola za ubedljivu pobedu. Dvostruki strelci za Polet protiv Dinama su bili Milišić i Vukašinović, a po jedan gol su postigli Romić i Pejanović. Mladost je u Kruščiću ugostila ekipu OFK Odžaka koja je kandidat za plasman u viši rang. Odžačani su opravdali ulogu favorita i savladali Mladost sa 2:0. Nakon dvadeset kola prvenstva Kula je prva na tabeli sa 43 boda, Polet je peti sa 32, a Mladost deveta sa 20 bodova. U narednom 21. kolu prvenstva Kula je slobodna, Polet gostuje OFK Odžacima, a Mladost je gost Omladinca u Bukovcu. 

 

U Crvenki je u subotu održan 14. po redu Uskršnji turnir u mini rukometu. Ovaj vid popularizacije sporta, pre svega rukometa, na naše prostore doneo je osnivač Rukometnog kluba „Laki“ Milorad Lajić.

-Pre petnaestak godina sam u Danskoj učestvovao na seminaru za rukometne trenere i tamo sam prvi put video mini rukomet. Puna hala dece, roditelja…  Mališani trče za loptom, raduju se, navijaju jedni za druge, to mi se svidelo, prvi u Srbiji smo počeli i evo već četrnaesti put naš klub organizuje jedan takav turnir – kaže Lajić.

Rukometni klub „Laki“ je na 14. Uskršnjem turniru ugostiogotovo 150 dečaka i devojčica iz četrnaest klubova iz Zapadno-bačkog okruga. Ekipu u mini rukometu čine četiri igrača i golman, utakmica traje deset  minuta, tako da je svaka ekipa odigrala bar po tri utakmice. A na ovakvim turnirima je počela i sadašnja reprezentativka Srbije Jovana Jovović. Svesrdnu podršku Rukometnom klubu „Laki“ u organizaciji Uskršnjeg turnira u mini rukometu pružili su Rukometni savez Srbije koji je obezbedio lopte za ekipa učesnice, kao i Rukometni savez Vojvodine. Uz zajedničko fotografisanje svi učesnici su na poklon dobili i jaje, koja su im podelile reprezentativke Srbije u 2006. godištu Anželi Lovre i Jovana Mišković.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena