Yunet
 

Sport

Članovi Karate kluba Hajduk potvrdili svoju dominaciju

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 20. april 2022. • 00:00 •

Članovi Karate kluba Hajduk  potvrdili svoju dominaciju

KULA,20.04.2022.-Članovi Karate kluba Hajduk su još jednom potvrdili svoju dominaciju na vojvođanskoj karate sceni. Tu konstataciju potvrđuje činjenica da su „hajduci“ na Kupu Vojvodine za kadete, juniore i seniore, koji je održan u Novom Bečeju, a na kojem je boje Hajduka branilo 26 pojedinaca i pet ekipa, osvojili čak 26 medalja, od čega 11 zlatnih, 5 srebrnih i 10 bronzanih, sve u disciplini borbe, pa im je sasvim opravdano pripalo priznanje za najuspešniji klub na takmičenju.

Od jedanaest zlatnih medalja sedam je osvojeno u pojedinačnoj, a četiri u ekipnoj konkurenciji. Zlatna odličja u vitrine Hajduka doneli su kadetkinja Mia Dvožak i kadeti Rastko Mijanović i Božidar Mrdak, juniori Mihajlo Krnajac i Marko Pucar, juniorka Mia Dvožak i seniorka Aleksandra Đikić, kao i ekipe kadeta u sastavu Rastko Mijanović,Miloš Krnajac, Stefan Karapandža i Božidar Mrdak, kadetkinja Hajduka u sastavu: Lana Ljubenković, Mia Dvožak, Isidora Pekvić i Anđela Medarević, ekipa juniora u sastavuLuka Giric, Miloš Krnajac, Mihajlo Krnajac, Rastko Mijanović i Marko Pucar i ekipa seniorki Hajduka u sastavu: Aleksandra Đikić, Natalija Seratlić i Kristina Sokolovski. Srebrne medalje za Hajduk na Kupu Vojvodine osvojili su Luka Giric i kao junior i kao senior, kadet Miloš Krnajac i kadetkinja Lana Ljubenković u pojedinačnoj, kao i tim juniorki u sastavu: Matea Kalmar, Mia Dvožak i Milana Korica u ekipnoj konkurenciji. Bronzane medalje osvojili su članovi Hajduka kadet Stefan Karapandža, kadetkinje Isidora Pekvić, Mia Vojčena, Anastasija Gažo i Kalina Knežić, juniorka Milana Korica, juniori Miloš Krnajac i Glorijan Štrangar, zatim seniorka Kristina Sokolovski i senior Ratko Sekeruš.

U Karate klubu Hajduk su izuzetno zadovoljni učinkom na Kupu Vojvodine, na kojem je primarni cilj bio da svi pojedinci i ekipe Hajduka ostvare plasman na predstojeći Kup Srbije, što je i učinjeno.Ono što svakako treba izdvojiti su uspesi u ekipnoj konkurenciji, jer od pet ekipa Hajduka četiri su osvojile zlato, a jedna srebro, što je podvig vredan divljenja, ali ono na šta su u klubu veoma ponosni je činjenica da već na nekoliko prethodnih takmičenja bivaju proglašeni za najuspešniji klub u generalnom plasmanu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena