Yunet
 

Sport

Košarkašica iz Kule na šampionskom podijumu u SAD

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 12. april 2022. • 00:00 •

Košarkašica iz Kule na šampionskom podijumu u SAD

 

Ženska košarka je već dugi niz godina u svojevrsnom usponu u našoj zemlji. Treće mesto, a potom i zlato na zadnjem Eurobasketu podstaklo je mnoge devojčice da krenu stopama Jelene Bruks, Ane Dabović i ostalih heroina naše reprezentacije. Ipak, jedna devojka iz naše sredine odlučila se na malo drugačiji košarkaški put od većine svojih vršnjakinja. Anđela Pavićević odlučila se da svoju košarkašku sreću okuša u SAD i za sada joj dobro ide u toj misiji. Nastupa na poziciji centra za ekipu koledža Glenvil iz istoimenog mesta u Zapadnoj Virdžiniji. Košarkašice iz ovog malog mesta, koje broji nešto manje od 1500 stanovnika, ostvarile su istorijski uspeh krajem marta, osvojivši šampionsku titulu u Diviziji 2 NCAA lige. Za one koji nisu u toku sa ovom temom, NCAA je organizacija koja okuplja sve koledže širom SAD koji su podeljeni u tri divizije i koja obuhvata dvadesetak sportova, uključujući i košarku.  Značaj ove šampionske titule je utoliko veći što je ovo prva titula ikada u bilo kom sportu za koledž Glenvil. Još uvek sumirajući utiske,  Anđela je istakla da je čitav kolektiv zaslužan za ovakav uspeh i da je sve plod napornog rada i truda:

 

„Neverovatno je biti na šampionskom tronu, posebno kada se ima u vidu da je konkurencija bila za poštovanje. Prvakinje smo u Diviziji 2, koja obuhvata čitav prostor SAD. Pored  divizije u kojoj nastupamo, postoje još i Divizija 1 i Divizija 3. Što se ličnog doprinosa tiče, nisam ove sezone standardno igrala, pošto smo imale dosta igračica koje su završna godina, te je fokus u rotaciji bio na njima.  Dobile smo šampionski prsten kao nacionalne šampionke, a naša trenerica je dobila nagradu za najbolju u našoj diviziji. Ovo je uspeh koji obavezuje na dalji rad i, kako moj lični, tako i motiv ekipe u celini je da nastavimo u budućnosti sa zapaženim rezultatima“.

 

Kada je o samom početku karijere reč, Anđela je pre odlaska u SAD nastupala za OKK Vrbas. Sportski i životni put uporedo joj diktiraju tempo,a vreme će pokazati u kom pravcu će teći njena karijera. Za sada joj ide dobro, pa  nema sumnje da i ubuduće bude tako.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena