Yunet
 

Sport

Za nama je još jedan bogat sportski vikend

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 11. april 2022. • 00:00 •

Za nama je još jedan bogat sportski vikend

KULA,11.04.2022.-Za nama je još jedan bogat sportski vikend kojeg su obeležila dva opštinska fudbalska derbija, kao i sedma uzastopna pobeda košarkaša Hajduka.

            Počinjemo fudbalom.

Fudbaleri Hajduka su u susretu 21. kola prvenstva u Srspkoj ligi grupa Vojvodina na svom terenu igrali nerešeno 2:2 sa Jedinstvom iz Stare Pazove. Zbog bolesti šef stručnog štaba  Željko Račić nije mogao da vodi ekipu, što se i odrazilo na igru njegovih izabranika. U prvom poluvremenu Hajduk dominantan, nekoliko odličnih prilika od kojih su dve iskoristili i u golove pretvorili Matijašević i Šakić, pa se na odmor otišlo sa vođstvom Hajduka od 2:0. No, u drugom poluvremenu «hajduci» nisu igrali na nivou iz prvog dela, što gosti koriste i desetak minuta pre kraja stižu do izjednačenja i vrednog boda.

Hajduk je trenutno trinaesti na tabeli, sa 21 osvojenim bodom, a u narednom kolu ide u goste Borcu u Sakule.

Susret fudbalera Hajduka i Jedinstva iz Stare Pazove je počeo svečarski. Nakon petnaest godina Hajduk je posetio legendardni centarfor Dejan Osmanović, koji je izveo i početni udarac, a tom prilikom predsednik Hajduka Dalibor Krković je popularnom Kalei uručio i prigodne poklone. Snimak utakmice Hajduk – Jedinstvo iz Stare Pazove na programu KU Televizije možete pogledati večeras od 20 časova.

Dvadeset i prvo kolo prvenstva u Somborskoj područnoj ligi obeležio je opštinski derbi. U Ruskom Krsturu su snage odmerili Rusin i Lipar. Domaćini su u svim elementima igre nadigrali ekipu Lipara i pobedili sa 6:1, a čini se da je derbi odlučen već u prvom poluvremenu koje su fudbaleri Rusina rešili u svoju korist sa 4:1. Dvostruki strelac za Rusin bio je Branković, a po gol su postigli Lančužanin, Sušić, Nemanja Kulić i Aleksandar Toma, dok je počasni gol za Lipar postigao Marčetić. Naš treći predstavnik u Područnoj ligi, fudbaleri Crvenke su na gostovanju u Bačkom Gračacu sa Borcem igrali nerešeno 2:2. Domaćini su u prvom poluvremenu bili bolji, postigli su dva gola i sa tom prednošću su otišli na odmor. No, u drugom delu Crvenka bolja, ta za dva minuta golovima Babića i Jovanovića stiže do izjednačenja, a malo je nedostajalo da u finišu susreta Babić donese pobedu svom timu, ali nije uspeo da iskoristi izglednu priliku, pa su bodovi podeljeni. Rusin je trenutno treći na tabeli sa 43 boda, Lipar dvanaesti sa 24, a Crvenka trinaesta sa 22 boda. U narednom kolu Crvenka dočekuje Radničkog iz Ratkova, Lipar je domaćin Borcu iz Obrovca, a Rusin ide u goste ŽAK-u u Sombor.

Opštinski derbi je obeležio i 18. kolo prvenstva u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred. U Kruščiću su snage odmerili Mladost i Kula. Holovati i Fekete su golovima doneli predsnost ekipi Mladosti, da bi potom Popović, pa Vojnović iz penala i Mihajlović doneli pobedu ekipi Kule. Sivački Polet je kao domaćin na svom terenu sa Terekvešom iz Svilojeva odigrao nerešeno 0:0. Fudbaleri Kule su trenutno drugi na tabeli sa 37 bodova, Polet je šesti sa 29, a Mladost deveta sa 17. U narednom kolu novi opštinski derbi: u Kuli će se sastati Kula i Polet iz Sivca, dok Mladost ide u goste Dinamu iz Bačkog Brega.

            Rukometne aktuelnosti

Osamnaesto kolo prvenstva u Super B ligi bilo je neuspešno za klubove iz kulske opštine. U komšijskom derbiju u Vrbasu rukometaši Crvenke su izgubili od Vrbas Petrola sa 32:28. Iako su igrali bez kapitena Radonjića koji je susret presedeo na klupi i golmana Pavićevića kojeg nije bilo u sastavu rukometaši Crvenke su igrali dobro, te na krilima raspoloženih Feješa i Račića prvo poluvreme rešavaju u svoju korist sa 18:16. No, kada se početkom drugog poluvremena povredio Feješ, a sredinom drugog dela i Bošković ekipa Vrbasa te hendikepe uspeva da iskoristi i ubeleži pobedu. Najefikasniji u redovima Crvenke bio je Račić sa deset postignutih golova.

Rukometaši Sivca su gostovali u Kikindi, gde su od vodećeg na tabeli, ekipe Kikinde poraženi sa 27:19, poluvreme 13:7. Što zbog posla, što zbog povreda Sivac je na megdan Kikindi otišao samo sa osam igrača, pa trener Branko Žeželj ističe da ne može biti nezadovoljan igrom svoje ekipe. Ceo susret je branio mladi Vuk Vlaović i potvrdio svoj talenat, a najefikasniji u ekipi Sivca u duelu protiv Kikinde bio je Čabai sa 8 postignutih golova.

Nakon osmanaest kola Crvenka je šesta sa 18, a Sivac deseti sa 14 osvojenih bodova. Narednog vikenda sledi pauza u prvenstvu zbog EHF nedelje, a u devetnaestom kolu koje je na programu 30. aprila Crvenka dočekuje Moravu iz Velike Plane, a Sivac 69 je domaćin Voždovcu iz Beograda.

U osamnaestom kolu prvenstva u Prvoj ligi za rukometašice sivačka ekipa Krule je na gostovanju u Somboru pobedila domaćina Ravangrad sa 25:21, poluvreme 14:14. Odluka o pobedniku je pala sredinom drugog poluvremena, kada su sivačke rukometašice od nerešenog rezultata 16:16 napravile seriju od 7:2, povele 23:18 i do kraja uspešno čuvale stečeno. Najefikasnija u ekipi Krule bila je Aleksandra Jelenković koja je postigla 11 golova. Crvenačke rukometašice, ekipa Laki je gostovala u Temerinu gde je od domaćina Temerina poražena sa 33:19. Već nakon prvog poluvremena znao se pobednik, jer su rukometašice Temerina taj deo igre rešile u svoju  korist sa 18:7. Najefikasnija u ekipi Laki bila je Marija Ivić sa 7 postignutih golova. Nakon osamnaest kola Krule je sedmi sa 15, a Laki jedanaesti sa 8 bodova. U narednom kolu ekipa Laki dočekuje Jabuku, a Krule je domaćin Temerinu.

Košarkaši Hajduka su nastavili svoj pobednički niz. U sedmom kolu plej ofa Prve regionalne lige Srbije, u komšijskom derbiju, košarkaši Hajduka su u Vrbasu pobedili Vrbas sa 94:76, poluvreme 42:36 za izabranike trenera Danila Borovića. U igri Hajduka bilo je uspona, kada je pravljena razlika, ali i malih padova, kada su košarkaši Vrbasa uspevali da se vrate u susret, ali presudio je kvalitet košarkaša Hajduka koji su pobedom u Vrbasu ostvarili sedmi uzastopni trijumf. Odličnom igrom u Vrbasu se istakao centar Hajduka Aleksa Tešović, ali i svi ostali igrači zaslužuju pohvale za uspešan niz. Košarkaši Hajduka su drugi na tabeli sa skorom od deset pobeda i tri poraza, a u poslednjem kolu plej ofa dočekuju ekipu Železničara iz Inđije.

Odbojkaši Hajduka su završili svoju prvu drugoligašku sezonu. U poslednjem 22. kolu prvenstva odbojkaši Hajduka su pred svojim navijačima poraženi od Mladosti iz Nove Pazove nakon pet odigranih setova. Prvi set su dobili odbojkaši Hajduka sa 25:20, drugi Mladost identičnim rezultatom. U trećem opet bolji domaćini i set dobijaju sa 25:19. Iako su došli sa samo šest igrača odbojkaši Mladosti se nisu predavali i četvrti set dobijaju sa 25:19, pa je pobednika odlučivao peti set. Više nerava i bolji servis imali su odbojkaši Mladosti, dobijaju taj brek sa 15:13, za konačnu pobedu od 3:2.

I kada govorimo o odbojci recimo i to da će susret poslednjeg kola u prvenstvu Prve vojvođanske lige odbojkašice Hajduka odigrati sutra u Somboru gde će odmeriti snage sa ekipom CVS elbrako tehnolend.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad