Yunet
 

Sport

Održan Mali sajam sporta

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 31. mart 2022. • 00:00 •

Održan Mali sajam sporta

KULA,31.03.2022.-U renoviranoj sportskoj hali „Slobodan Čile Mišković“ u Crvenki je održan Mali sajam sporta, kojeg je organizovao Sportski savez Srbije, u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i uz svesrdnu podršku Opštine Kula

Mali sajam sporta je počeo edukativnim sadržajima, pa je tako u crvenačkom Domu kulture o sportu i karijeri mladih u kontekstu obrazovanja prigodno predavanje održao Nenad Trunić, FIBA instruktor i pomoćni trener košarkaške reprezentacije Srbije, a o osnovama borbe protiv dopinga u sportu govorila je Milica Vukašinović Vesić iz Antidoping asocijacije Srbije.

 

Potom su se, u okviru Malog sajma sporta dešavanja odvijala u crvenačkoj sportskoj hali gde su učenici osnovnih škola iz kulske opštine imali priliku da vide predstavnike više  od 25 kako kolektivnih tako i pojedinačnih sportova, koje je najpre pozdravila pomoćnik ministra za omladinu i sport Snežana Žugić, u ime lokalne samouprave fudbalski trener Milan Vujaković, a predsednik Sportskog saveza Srbije, olimpijski i svetski šampion u rvanju Davor Štefanek je zvanično otvorio Mali sajam sporta. Nakon svečanog otvaranja rvačka legenda Davor Štefanek je stpljivo odgovarao na pitanja mladih sportista, budućih šampiona.

Uz podsećanje da je ovo drugi Mali sajam sporta koji je održan u našoj opštini predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka smo upitali da je ovo pravi put za uvođenje najmlađih u svet sporta?

-Mislim da je ovo što radimo prava stvar koju radimo već deset godina i ovo danas je mnogo organizovanije i lepše izgleda i zaista mislim da je ovo pravi  put da ta deca koja su došla mogu da upoznaju šampione kao što je Vanja Udovičić, ja, imamo i potpredsednika Damira Mikeca koji nije mogao da bude ovde sa nama jer se vraća sa Evropskog prvenstva sa osvojenom medaljoma. Deca kroz ove male sajmove sporta imaju priliku da upoznaju velike šampione, da razgovaraju sa njima, da se upoznaju sa ovim sportovima koje im nudi opština u kojoj se sajam održava. Jednostavno, mislim da je to prava stvar da ovde sada mogu da probaju svaki sport i možda se neko od njih bude našao u tom sportu i postane veliki šampion kao što smo i mi bili, jer Srbija je mala zemlja sa mnogo šampiona – rekao je Štefanek.

Malom sajmu sporta prisustvovao je i Damjan Miljanić, predsednik Privremenog organa opštine Kula, koji je rekao:

- Dobra saradnja sa Sportskim savezom Srbije, dobra saradnja sa Ministarstvom sporta, dobro iskustvo sa prvog sajma sporta je i prilika ne samo da promovišemo sport nego i da predstavimo nove uređene objekte. Tako je prošli sajam sporta bio u «Petefi školi», u sali koja je bila potpuno rekonstruisan: podloga, novi sistem grejanja, a danas ovde u Crvenki gde je takođe urađena nova podloga, novo osvetljenje, tribine su sređene i ima još jedna faza pa da bude potpuno rekonstruisana. Lep događaj za najmlađe, lep događaj za sportiste da to približe deci, a i za nas iz opštine da prikažemo šta je urađeno na sportskoj infrastrukturi jer se prethodnih godina dosta ulagalo pa sam dužan da se zahvalim na saradnji Ministarstvu sporta koje je obezbedilo značajna sredstva, Pokrajinskom sekretarijatu koji je finansirao mnoge projekte, a saradnja sa Sportskim savezom je višestruka jer je Sportski savez Srbije preuzeo ingerencije Sportskog saveza opštine Kula tako da smo najdirektnije naslonjeni na Sportski savez Srbije, a jedan od segmenata te dobre saradnje je i ovo današnje dešavanje – rekao je Miljanić.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković su povodom održavanja Malog sajma sporta svim osnovnim školama u kulskoj opštini danas poklonili i određeni broj lopti za sve kolektivne sportove.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena