Yunet
 

Privreda

''Jesenjim festivalom cveća'' podržani mali preduzetnici i proizvođači

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 1. oktobar 2022. • 00:00 •

''Jesenjim festivalom cveća'' podržani mali preduzetnici i proizvođači

 

KULA; 1.10.2022.- Manifestacija koja je jedna od vodećih u svetu hortikulture svakako je Festival cveća koji se u Kuli održava dva puta godišnje- na početku proleća i jeseni. Juče i danas centar Kule u znaku je cveća i ručnih radova, a sve pod okriljem Jesenjeg festivala cveća. Više od pedeset izlagača iz svih krajeva Srbije predstavili su Kuljanima mnogo vrsta sadnica i baštenskih ukrasa. Među izlagačima  najudaljeniji su iz Vrnjačke Banje, dok su većinom zastupljeni proizvođači iz okoline.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, danas je posetio Festival i tom prilikom istakao da je ovo jedna od mnogih manifestacija koju organizuje Turistika organizacija opštine Kula uz  podršku opštine, a da uzlazna putanja kojom ide Festival cveća prati politiku koju sprovodi lokalna samouprava. ''Naš stav je da se manifestacije polako razvijaju i da rastu, a upravo je to slučaj sa Festivalom cveća koji je prvobitno bio osmišljen da se održava jednom godišnje, a sada se održava i na jesen i na proleće i okuplja mnogobrojne posetioce i izlagače.'' Miljanić je naveo da nije samo fraza kada se kaže da je Festival cveća opravdao sva očekivanja, a da je dokaz upravo to što je Kula između ostalog upravo poznata i po ovom festivalu.

Kako je Kula jedna od retkih loklanih samouprava koja u turističkom kalendaru ima čak pedeset manifestacija godišnje, kakav je značaj naše opštine na mapi turizma i kakvi su planovi za budućnost, predsednik opštine navodi da se gotovo svake nedelje širom naše opštine održavaju manifestacije  koje ili su u potpunosti ili većim delom finasirane od strane opštine Kula. Miljanić je dodao da je to značajno i za građane i za posetioce, ali i da upotpunjuje događaje u našoj opštini. ''Ono što bih svakako istakao jeste činjenica da je mnoštvo manifestaija prodajnog karaktera, tako da se ujedno i pruža podrška razvoju preduzetništva. Kada je konkretno u pitanju ovaj festival, Kula ima i Centar za razvoj kompetencija u hortikulturi  u okviru kojeg su održani programi namenjeni obuci i osnaživanju ljudi u proizvodnji cveća.''  Programi za razvoj preduzetništva koji su povezani sa turističkim manifestacijama su vrlo česti kada je u pitanju rad Turističke organizacije opštine Kula, zaključio je predsednik Miljanić pohvalivši rad ove organizacije koja broji mali broj radnika, a veliki broj aktivnosti.

Ove godine na Jesenjem festivalu cveća bilo je i nekoliko malih proizvođača grnčarije, što je svakako značajno kao podrška starim zanatima i malim proizvođačima. Pored najlepših primeraka iz sveta hortikulture i prateće ukrasne grnčarije, mali lokalni proizvoćači su na svojim tezgama posetiocima predstavili i proizvode iz domena prirodne kozmetike, domaćih kolača i ručnih radova . Turistička organizacija opštine Kula uz podršku opštine Kula priredila je Kuljanima pravi cvetni užitak, a ujedno i još na jedan način podržala male preduzetnike i proizvođače.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad