Yunet
 

Poljoprivreda

Objavljen konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje poljoprivrednih gazdinstava

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 14. mart 2024. • 00:00 •

Objavljen konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje poljoprivrednih gazdinstava

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura u Autonomnoj pokrajini Vojvodini u 2024. godini. Konkurs se raspisuje u cilju stabilnosti dohotka poljoprivrednih gazdinstava, povećanja proizvodnje, poboljšanja produktivnosti i kvaliteta proizvoda, smanjenja troškova proizvodnje, unapređenja tehničko-tehnološke opremljenosti, održivog upravljanja resursima i zaštite životne sredine, rasta konkurentnosti uz prilagođavanje zahtevima domaćeg i inostranog tržišta i usklađivanja sa pravilima Evropske Unije, njenim standardima, politikama i praksama.

Predmet konkursa je dodela bespovratnih sredstava za sufinansiranje nabavke mehanizacije u sektorima voće, grožđe i hmelj i opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada voća, vinove loze i hmelja, konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru i opreme – linija u sektoru voće, grožđe, povrće i nabavku priključne mehanizacije u sektoru povrće i ostali usevi.

Ukupno opredeljena sredstva iznose nešto više od 390 miliona dinara, a konkurs je otvoren do 05. aprila. Sve potrebne informacije moguće je pronaći na sajtu pokrajinskog sekretarijata: www.psp.vojvodina.gov.rs i putem brojeva telefona: 021/478-4413 i 021/487-4379, u periodu od 13 do 15 časova.

Izvor: Qmedia

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena