Yunet
 

Poljoprivreda

Podela kukuruza iz robnih rezervi

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 16. novembar 2022. • 00:00 •

Podela kukuruza iz robnih rezervi

Izvor: Opština Kula Foto: arhiva

SRBIJA, 16.11.2022.- Na osnovu Zaključka Vlade RS 05 Broj: 339-7974/2022 od 13.10.2022. godine, Republička direkcija za robne rezerve će izvršiti bespovratnu isporuku do 15.000 tona merkantilnog kukuruza u cilju upućivanja pomoći uzgajivačima mlečnih krava.

Bespovratna isporuka se odnosi na primarnu poljoprivrednu proizvodnju, registrovana poljoprivredna gazdinstva koja se bave uzgojem mlečnih krava, a mlečna krava jeste svako žensko grlo goveda starije od 24 meseca u trenutku objavljivanja javnog poziva.

Uzgajivač mlečnih krava koji može ostvariti pravo na pomoć na bespovratnu isporuku merkantilnog kukuruza je: fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koji:

(1) je upisan u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalazi se u aktivnom statusu u ovom registru za tekuću godinu;


(2) je upisan u Centralnu bazu podataka o obeležavanju životinja i u ovoj bazi ima od 1 do 50 mlečnih krava, u svom vlasništvu ili u vlasništvu člana njegovog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva;


(3) nije u zakupu poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, po pravu prečeg zakupa, po bilo kom osnovu;


(4) je ostvario pravo na premiju za kravlje mleko za 2021. godinu, u skladu sa posebnim propisom kojim se uređuju uslovi, način i obrazac zahteva za ostvarivanje prava na premiju za mleko.

Prijava se podnosi Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi, odnosno Poljoprivrednoj stručnoj službi koja obavlja savetodavne poslove na području gde je mesto u kome se nalazi objekat u kome se uzgajaju mlečne krave (HID).

Prijava za ostvarivanje prava na pomoć uzgajivačima mlečnih krava za bespovratnu isporuku merkantilnog kukuruza po ovom Javnom pozivu, podnosi se u periodu od 11. novembra 2022. godine do 23. novembra 2022. godine.

Detalje možete pogledati ovde.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad