Yunet
 

Politika

Opštinska izborna komisija zaključila i donela konačne rezultate izbora u našoj opštini

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 11. april 2022. • 00:00 •

Opštinska izborna komisija zaključila i donela konačne rezultate izbora u našoj opštini

KULA,11.04.2022.-Opštinska izborna komisija je zaključila i donela konačne rezultate izbora u našoj opštini. Tim povodom Damjan Miljanić, poverenik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke i nosilac liste za lokalni parlament gostovao je u studiju Q televizije. Miljanić je istakao da je Srpska napredna stranka imala tri cilja. Prvi i osnovni cilj je bio da izbori prođu u demokratskoj atmosferi i da budu sprovedeni potpuno u okviru zakonskih normi. Pokazatelj da je ovaj cilj ostvaren svakako je činjenica da nema ponavljanja izbora ni na jednom biračkom mestu u našoj opštini, navodi Damjan Miljanić. Ostali ciljevi koji su imali predstavnici Srpske napredne stranke takođe su ostvareni, a ticali su se rezultata samih izbora. Najveći broj glasova koji je jedna stranka ostvarila na izborima u našoj opštini  za predsedničke izbore ostvareni su 3. aprila. Ove rezultate ostvarila je SNS sa 64% od ukupne izlaznosti. Kvota koja je bila zacrtana za parlamentarne izbore kada je u pitanju vladajuća stranka takođe je ispunjena.  Na lokalnim izborima ova stranka je osvojila većinu sa nešto više od 11000 glasova i time dobila 21 odborničko mesto u lokalnom parlamentu. Miljanić je naveo da statistički gledano broj glasača Srpske napredne stranke iz godine u godinu raste na lokalnom nivou, ali da je broj ukupnih upisanih birača u birački spisak  manji .

Damjan Miljanić je istakao da je ovakva istorijska izlaznost u našoj opštini dobar pokazatelj da su građani opštine Kula prepoznali značaj izbora.  Dodaje da se u SNS trenuno radi analaiza koja će biti smernica za naredni period. Cilj ove analize je da se u predhodno periodu odgovori na zahteve građana i da se što bolje vodi opština i država. Kada je u pitanju koalicija, Miljanić navodi da još nije bilo reči o takvim razgovorima i da je za njih još uvek rano i da nema indicija da će biti takvih razgovora.

Sve aktivnosti koje su bile zacrtane na nivou lokalne samouprave tokom predhodnih meseci neometano su se odvijale i plan je da se tako i nastavi. Miljanić naglašava da su u predhodnom periodu aktivnosti bile manje vidljive kako ne bi uticale  na izbornu kampanju. Dana je počela postavka dečijih igrališta širom opštine. Miljanić je najavio da se nastavlja asfaltiranje ulica u narednom periodu, kao i do sada. U maju počinje uređenje parkova u mestima naše opštine, ali i rekonstrukcija ulica, Domova kulture i rekonstrukcije kotlarnice. U narednih par dana počinje izgradnja šetališta u Kuli, ugovori su potpisani i čeka se samo početak radova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad