Yunet
 

Kultura

Opštinska smotra dramskog stvaralaštva od 25. do 29. marta u Sivcu

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 21. mart 2024. • 00:00 •

Opštinska smotra dramskog stvaralaštva od 25. do 29. marta u Sivcu

KULA, 21.03.2024. – 77. Opštinska smotra dramskog stvaralaštva ,,Velimir Sandić Veljko“ biće tradicionalna održana od 25. do 29. marta u Domu Kulture u Sivcu. Sve predstave počinju od 20 časova, a ulaznice po ceni od 250 dinara kupuju se pred početak predstave, osim za predstavu u čast nagrađenih, kada je ulaz slobodan.

Smotru će, u ponedeljak, 25. marta, otvoriti Dramska sekcija ,,Velimir Sandić Veljko“ Doma kulture Sivac premijerom predstave ,,Uobraženi bolesnik“, Žan Baptist Poklen Molijera, u režiji Miloša Miloševića Šike.

Narednog dana, u utorak 26. marta, nastupiće Pozorište ,,Stevan Sremac“ Doma kulture iz Crvenke sa predstavom ,,Laže i Paralaže“ Jovana Sterije Popovića, u režiji Radoja Čupića.

Trećeg dana Smotre, u sredu 27. marta, Dramski ansambl Kulturnog centra iz Kule izvešće predstavu ,,Kus petlić“, po tekstu Aleksandra Popovića i u režiji Dragana Ostojića.

Četvrtog dana Smotre, u četvrtak 28. marta, Dramski studio ,,Art“, Doma kulture iz Ruskog Krstura, odigraće predstavu ,,San smešnog čoveka“ Fjodora Dostojevskog, u režiji Vladimira Nađa. Ova predstava biće izvedena na rusinskom jeziku.

Poslednje večeri publika će, u čast nagrađenih, moći da pogleda duodramu Jovana Janjića ,,Patrijarh Pavle – biti čovek među ljudima i neljudima“, u režiji Milana Rusa i u izvođenju Srpskog pozorišta u Budimpešti.

Organizatori i domaćini Smotre su Kulturno-prosvetna zajednica opštine Kula i Dom kulture Sivac, a pokrovitelj je Opština Kula.

Izvor: Dom Kulture u Sivac

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena