Yunet
 

Kultura

Komedija ,,Kus petlić“ sutra premijerno u Kulturnom centru u Kuli

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 29. februar 2024. • 00:00 •

Komedija ,,Kus petlić“ sutra premijerno u Kulturnom centru u Kuli

KULA, 29.02.2024. – Premijera predstave ,,Kus petlić“, dramskog ansambla Kulturnog centra iz Kule, po tekstu Aleksandra Popovića i u režiji Dragana Ostojića, održaće se u petak, 1. marta, od 20 časova.

Glavne uloge u ovom komadu igraće glumci Biljana Mitrić, Tamara Šalinački, Slobodanka Knežević, Strahinja Šćekić, Slobodan Nogavica, Luka Folk i Miroslav Malacko, a po rečima reditelja predstave, Dragana Ostojića, reč je o komediji, pomalo tužnoj i teškoj, koja govori o 1944. godini, o oslobađanju Beograda i o nekoliko godina nakon toga, kada su se dešavale dramatične promene, a koja sasvim sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim:

,,Publika će imati priliku da vidi komediju, pomalo sumornu, tužnu i tešku, ali ipak komediju, jer je Aleksandar Popović uvek uspevao da nađe ono što je duh vremena, a upravo se govori o nekom izuzetnom istorijskom vremenu, to je 1944. godina, oslobađanje Beograda, i nekoliko godina nakon toga. To su dramatične promene. One su vukle za sobom ono što se dešavalo za vreme i posle rata, a to je priča o malim, običnim ljudima i kako istorija gazi preko njih, a kako se oni snalaze u tim okolnostima – njihovi životi, ljubavi, sreće i nesreće. To je jedan svet koji je, nadam se, zanimljiv. Predstava ima više slojeva, pa ako ste veseli nešto će vas obradovati, ako ste tužni nešto će vam potvrditi da je i tuga sastavni deo života“.

Izvor: Qmedia

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena