Yunet
 

Kultura

Otvorena izložba ''Ogledalo duše''

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 1. decembar 2022. • 00:00 •

Otvorena izložba ''Ogledalo duše''

 

KULA, 1.12.2022.- Danas je u Likovnoj galeriji Kulturnog centra u Kuli otvorena izložba ''Ogledalo duše''. Izložba je otvorena po osmi put, a organizovana je povodom Svetskog dana invalida i osoba sa posebnim potrebama, koji se obeležava 3. decembra.

Izložbu realizuje Udruženje obolelih od multiple skleroze ''Zapadna Bačka'' Sombor, a o samoj realizaciji i značaju podrške lokalne samouprave govorio je predsednik ovog udruženja Radmilo Živko, koji je istakao da je podrška opštine Kula i lično predsednika Miljanića u proteklom periodu bila od izuzetnog značaja za rad ovog udruženja, naglasivši da je upravo takav vid podrške primer koliko je lokalna vlast i njena podrška važan segment u radu ovakvih udruženja.

Čast da otvori ovu humanitarnu izložbu imao je predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je naveo da će podrška Opštine u budućnosti biti intezivirana.

Neraskidiva nit između umetnika koje ne veže samo dijagnoza jeste i prijateljstvo, a na Saborovanju su stvarana dela koja su sada prikazana  na izložbi.

 a

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena