Yunet
 

Kultura

Održana radionica u književno-likovnom klubu „Staze“

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 9. jun 2022. • 00:00 •

Održana radionica u književno-likovnom klubu „Staze“

 

KULA,09.06.2022.-Kreativna radionica za korisnike „Plave ptice“ održana je u prostorijama Udruženja književnih i likovnih stvaralaca „Staze“ u Kuli. Korisnici su imali prilike da uživaju u umetničkom programu, a i sami su imali prilike da pokažu svoje umeće kada je u pitanju igra i pesma. Gavra Veselinović ispred udruženja „Staze“, koje je i organizator ovog događaja, istakao je da je suština ovog, ali i svakog sličnog dešavanja, prihvatanje drugog i drugačijeg od sebe:

„Osnovni cilj je podrška nediskriminaciji, toleranciji i jednakosti. Ovakvim manifestacijama dajemo podršku i približavamo ovu decu nama. Više puta u toku dana ja sretnem tu decu i kad ih pozdravim, vidim ozarenost i istinsku sreću u njihovim očima. Upravo ta radost jeste okidač za mali znak pažnje kakva je ova radionica“. 

Vaspitač u Udruženju za pomoć MNRO „Plava ptica“ , Jelena Faćol, naglasila je značaj, kao i celokupnu pozitivnu impresiju, za korisnike ovog udruženja:

„Ako počnemo od toga da je svako živo biće ujedno i socijalno biće, tako je i našim korisnicima potrebna lepa reč koja nosi pozitivnu energiju, apsolutno iz svih sfera društvenog života. Lepa reč, umetnost i kultura naravno da deluju terapijski na njihov život, ali i na njihovo priključivanje samom društvu.“

Radmila Žarić, majka jedne od korisnice usluga „Plave ptice“, pozdravila je organizovanje manifestacija ovog tipa, koje su dokaz tolerancije i zajedništva unutar društva: 

„Mogu da kažem da moja ćerka Žana jako lepo reaguje na manifestacije ovog tipa. Učestvuje u njima, savršeno recituje i peva, što i jeste najbitnije i veoma važno, kako za Žanu i njene drugare, tako i za društvo u celini“. 

Poruka koja je poslata sa ovog događaja treba da bude putokaz i nauk šta znači tolerancija, pažnja i lepa reč. Kada je, pak, o korisnicima „Plave ptice“ reč, oni su tu, sa nama i uz nas, sa dušom koja greje i najhladnija srca.  

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena