Yunet
 

Kultura

Održan 11. Omladinski pozorišni festival Vojvodine u Kuli

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 31. maj 2022. • 00:00 •

Održan 11. Omladinski pozorišni festival Vojvodine u Kuli

 

KULA,31.05.2022.- U subotu,28.maja.2022. godine, sa početkom od 14 časova u Kulturnom centru Kula počeo je 11. po redu Omladinski pozorišni festival Vojvodine. Repertoar pozorišnog maratona bio je sačinjen od tri predstave.

Prvu predstavu izvela je Omladinska scena KC Kula u režiji Slobodana Nogavice pod nazivom ''7'', potom je nastupio Kreativni centar ''Artelje'' iz Inđije autorskim projektom ''Neka bude anonimno (ovo je moja priča)'' u režiji  Staše Blekić i Teodore Marčete. Publici  na daskama koje život znače predstavila se i gimnazijska scena ''Stevan Puzić'' iz Rume predstavom ''All shook up!'' u režiji Marije Ratančić.

Odlukom selektora prvoplasirana je predstava ''All shook up!'' ("Odlepio sam skroz"), drugoplasirana je predstava ''7'', dok je treće mesto ponela predstava ''Neka bude anonimno (ovo je moja priča)''.

Diplomu za najbolju režiju  dobila je Marija Ratančić,za režiju predstave "Odlepio sam skroz". Diplomu za funkcionalnu scenografiju i scensku opremu pripala je Zoltanu Frdmanu za predstavu "Odlepio sam skroz". Slobodan Nogavica dobio je diplomu za kostim i diplomu za scenski pokret u predstavi ''7''.

 Diploma za izbor muzike pripala je Pratećem orkestru u predstavi "Odlepio sam skroz" po motivima Elvisa Prislija, a isti ovaj ansambl dobio je i diplomu za scenski govor.

Nagrade za najbolja glumačka ostavrenja  pripala su  Nađi Borović, za ulogu u predstavi "Odlepio sam skroz" i Marku Mladenoviću za ulogu u predstavi "Odlepio sam skroz".

Ravnopravne pohvale za glumačka ostavarenja  dodeljena  su Mariji Ćorda, za ulogu Lorein u predstavi "Odlepio sam skroz", Ljiljani Knežević, za ulogu broj 2 u predstavi "SEDAM", Teodori Bjelac, za ulogu "Poslednje" u predstavu "Neka bude anonimno" i Lani Denčić, za ulogu "Maje" u predstavu "Neka bude anonimno".

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena