Yunet
 

Kultura

Održana promocija knjige „Miris boje“

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 30. maj 2022. • 00:00 •

Održana promocija knjige „Miris boje“

 

 

KULA,30.05.2022.-U pozorištu Kulturnog centra u Kuli održana je promocija knjige „Miris boje“, autora Božidara Cmiljanića. Pored autora knjige, nešto više o samoj knjizi rekli su Svetlana Milovanović i Tode Nikoletić. Autor knjige, Božidar Cmiljanić, rekao je nešto više o doživljaju same knjige iz ugla čitaoca, ali i o njenom interesantnom nazivu:

„Smatram da samo književno veče samo po sebi nije dovoljno da bi se razumela suština. Potrebno je pročitati knjigu jer, kada autor prepričava svoje delo, on uvek pogreši. Suština uvođenja u knjigu je zadatak književnika i nadam se da sam u tome uspeo. Doživljavanje knjige je relativan pojam, jer knjigu svako doživljava na svoj način. Kada je o imenu knjige reč, „Miris boje“ je sinestezija. Glavni motiv je slikarka koja je slepa i ona ne može da bude to što jeste osim što po samom mirisu prepoznaje cvet, a tako i njegovu boju, koju potom nanosi na platno“.

Promociju knjige pratio je bogat kulturno-umetnički program, u okviru kog su nastupili guslar Pero Vujović, pevačka grupa KUD Durmitor iz Kule i muzičar Ivan Leščešen. Nakon održane promocije održan je koktel u prostorijama Udruženja književnih i likovnih stvaralaca „Staze“, gde su prisutni mogli da razmene svoje impresije o ovoj knjizi, ali i o drugim temama u vezi sa književnošću.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad