Yunet
 

Kultura

Dva srebrna odličja na 60. Muzičkom festivalu dece Vojvodine

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 30. maj 2022. • 00:00 •

Dva srebrna odličja na 60. Muzičkom festivalu dece Vojvodine

KULA,30.05.2022.- 60. Muzički festival dece Vojvodine održao se juče u velikoj sali Osnovne škole "Čaki Lajoš" u Bačkoj Topoli sa početkom od 12 časova. Ovaj festival ujedno je i najmasovnija dečija kulturna manifestacija u Vojvodini koja se organizuje od 1960. godine..

Selekcijom ansambala na opštinskim smotrama na kojima je učestvovalo gotovo 10000 dece birali su se ansambli koji su učestvovali na 7 zonskih smotri: Bačka Topola, Stara Pazova, Zrenjanin, Pančevo, Kula, Čelarevo i Sremska Mitrovica, a zatim najbolji sa ovih smotri učestvovali su na završnoj pokrajinskoj smotri.

Sa 60. Muzičkog festivala dece Vojvodine dve srebrne nagrade u kategoriji starijeg dečije uzrasta ponela su dva kulturno umetnička društva iz naše opštine. MKC ''Nepker'', odnosno dečija folklorna sekcija ''Suncokret'' osvojila je srebrno odličje sa 87 bodova. Posle nekoliko godina pauze na ovom prestižnom festivalu učestvovalo je KUD ''Srbija'' iz Kule osvojivši srebro sa 89,5 bodova. U ovoj kategoriji takmičilo se dvadeset učesnika.

Nataša Vujkov, umetnički rukovodilac, i Predrag Zorić, predsednik KUD ''Srbije'', istakli su da je ova nagrada više nego ispunila očekivanja s obzirom da ovo kulturno-umetničko društvo dve godine nije nastupalo usled pandemije i da su deca imala vrlo malo vremena da pripreme koreografiju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad