Yunet
 

Kultura

Sterijin klasik na kulskim daskama koje život znače

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 26. april 2022. • 00:00 •

Sterijin klasik na kulskim daskama koje život znače

KULA,26.04.2022.-Kulturni centar Kula je nakon maestralne realizacije projekta na  omladinskoj sceni u subotu, 23. aprila.2022. godine, otvorio svoja vrata ljubiteljima pozorišta premijerom predstave ''Kir Janja''. Predstavu je po tekstu slavnog Jovana Sterije Popovića režirao Dragan Ostojić. Ansambl, koji je mnogo puta dokazao da je krilatica ovog pozorišta '' Pozorište stanuje kod nas'' i te kako opravdana, izneo je ovu komediju i pozorišni klasik  u jednoj potpuno novoj formi. Glumci Kulturnog centra Kula Dragica Jotanović, Slobodan Nogavica, Jovana Horvat, Branislav Unginović, Strahinja Šćekić i Igor Stanić su kako ističe i sam režiser  vrlo temeljno pristupili pripremi ovog komada te su držeći epohe kada je scena i kada su likovi u pitanju udahnuli potpuno jednu novu dimenziju temperamentu koji nose likovi ovog klasika.

Nakon premijere koja ni jednog čoveka u publici nije ostavila ravnodušnim režiser, Dragan Ostojić, naveo je: '' Imao sam sreću i zadovoljstvo da radim sa izuzetno talentovanim ljudima. ''Kir Janja'' je primer komedije karaktera, i oni su to na pravi način izneli te se nadam i verujem da će komad imati dug pozorišni život. Komediju je teško izneti i igrati na daskama koje život znače, zato što je to jako tanano. Za komediju je potrebno mnogo više snage i duše, ali smatram da su glumci to večeras ispunili.''

Kada je u pitanju glumački deo i kako vidi budućnost ove predstave Ostojić ističe da su poznati glumci amateri bili na sceni očekivano dobri, ali se i podmladak pokazao u punom sjaju što je izvanredno jer njihova pozorišna budućnost obećava.

Režiser završava glorifikujući ideju i viziju da se predstava igra dugo i da u budućnosti bude deo takmičarskih predstava.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena