Yunet
 

Kultura

Dvanaestoro naših recitatora ostvarilo plasman na Pokrajinsku smotru recitovanja u Sečnju

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 31. mart 2022. • 00:00 •

Dvanaestoro naših recitatora ostvarilo plasman na Pokrajinsku smotru recitovanja u Sečnju

Kula, 31.03.2022. - U Baču je 26. i 27. marta održana Zonska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“ na kojoj su zapažen rezultat ostvarili i recitatori iz kulske opštine. Ukupno dvanaest naših recitatora u sve tri uzrasne kategorije ostvarilo je plasman na 53. Pokrajinsku smotru recitatora, koja će od 8. do 10. aprila biti održana u Sečnju.

U kategoriji mlađeg uzrasta u naredni krug takmičenja u lepom kazivanju stihova plasirali su se: Luna Latinović, OŠ „Vuk Karadžić“, Crvenka, Mihajlo Tokarek, OŠ „Petefi brigada“, Kula i Ema Vengrin, OŠ „Petro Kuzmjak“, Ruski Krstur.

U kategoriji srednjeg uzrasta plasman su ostvarili: Jana Varga i Isak Novta recitatori Doma kulture Ruski Krstur, Lucija Ivanović, OŠ „Veljko Vlahović“, Kruščić i Šara Huđik, OŠ „Petefi brigada“, Kula.

U starijem uzrastu svoje recitatorsko umeće na Pokrajinskoj smotri recitatora pokazaće: Juhas Minea, Dom kulture Ruski Krstur, Ljiljana Knežević, Biljana Mitrić i  Igor Stanić, Kulturni centar Kula i Petronela Fenjveši iz Kula.

Žiri Zonske smotre je radio u sastavu:  Miodrag Petrović, Ana Leskovac, Amalija Kovač i Aniko Krunc. Od ukupno prijavljenih 132 učenika osnovnih i srednjih škola na Pokrajinsku smotru u Sečanj plasiralo se njih četrdeset dvoje.

Smotru je organizovao Savez umetničkog stvaralaštva  amatera Vojvodine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena