Yunet
 

Izbori

Vanja Udovičić,Davor Štefanek, Goran Marinković i Dane Basta posetili su danas opštinu Kula

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 11. mart 2022. • 00:00 •

Vanja Udovičić,Davor Štefanek, Goran Marinković i  Dane Basta posetili su danas opštinu Kula

KULA,11.03.2022.-Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sa saradnicima, zatim Davor Štefanek, predsednik i Goran Marinković, sekretar Sportskog saveza Srbije, kao i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetili su danas opštinu Kula. Visoke zvanice dočekali su čelni ljudi lokalne samopurave, predvođeni predsednikom Privremenog organa Damjanom Miljanićemu čijoj pratnji su najpre posetili Osnovnu školu «Isa Bajić» u Kuli.

Direktorica škole Mirjana Ivić Mihajlović je gostima ukratko predstavila školu, a srdačan doček priredili su im najuspešniji sportisti iz škole, koji su iskoristili priliku i za zajedničko fotografisanje. Gosti, predvođeni ministrom Udovičićem su u Osnovnu školu «Isa Bajić» doneli sportske rekvizite za školsku salu.

Nakon toga ministar Udovičić i ostali gosti su posetili Sportsku halu «Slobodan Čile Mišković» u Crvenki, kako bi se uverili kako odmiču radovi na adaptaciji ovog sportskog objekta, za šta je većinu neophodnih sredstava obezbedilo upravo Ministarstvo za sport i omladinu.

 

Predsednik Privremenog organa opštine Kula Damjan Miljanić je najpre zahvalio visokim zvanicama što su danas boravili u našoj sredini i tom prilikom je rekao:

-Evo ovde smo u crvenačkoj hali i radovi praktično na završetku radova koji su urađeni, a koji su najvećim delom finansirani upravo iz Ministarstva za sport, a ono što je za nas značajno je to da sve što je u prethodnim godinama obećavano je i realizovano, a za naredni period nam ostaje još da završimo jednu fazu renoviranja hale nakon koje će hala biti potpuno rekonstruisana i imati onu punu namenu – istakao je Miljanić. 

 

U svom obraćanju predstavnicima medija ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je rekao:

-Došli smo ovde da pokažemo timski koliko smo spremni da poboljšavamo položaj mladih na lokalu, da posetimo lokal, da razgovaramo sa lokalnim sportskim klubovima, ali i da omogućimo što bolje uslove za bavljenjem školskim sportom. Danas smo ovde da pokažemo jednu vrlo značajnu sinergiju između lokala, pokrajinskog sekretarijata, zajedno sa Sportskim savezom Srbije kao krovnim savezom i da vidimo na koji način možemo da pomognemo lokalnim klubovima. Ali ono što je najvažnije danas smo ovde da pokažemo da ono što smo obećali to smo i ispunili, da na terenu pogledamo šta je to zajedničkim snagama urađeno, da možemo da se podičimo našim delima i našim rezultatom na semaforu, kao i da vidimo šta je to što u narednom periodu možemo da uradimo da bi ne samo rukometaši Crvenke i sportisti iz Kule, već moram reći i svi sportisti iz Pokrajine, ali i iz Republike imali najbolje uslove za pripreme, za rad. Crvenka ima svoju rukometnu, ali sigurno i sportsku tradiciju. Želim da se zahvalim predsedniku Privremenog organa opštine Kula koji je svojim delovanjem pokazao koliko su mu važni sportisti i mladi na teritoriji njegove opštine i izdvajanje od 8,5 posto lokalnog budžeta je za svaku pohvalu i za primer drugima, jer time se pokazuje koliko se poštuje i omladinska politika i kako se razmišlja kada je reč o unapređenju položaja sportista i jačanju lokalnog sporta – rekao je Udovičić.

 

Ministar Udovičić i njegovi saradnici su Rukometnom klubu «Crvenka» poklonili i nove lopte, nije izostalo ni zajedničko fotografisanje sa olimpijskim šampionima, a članovi novinarske sekcije Osnovne škole «Vuk Karadžić» su za potrebe časopisa «Plamenko» Saveza za školski sport uradili intervju sa ministrom Vanjom Udovičićem.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena