Yunet
 

Društvo

Otvorene prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 19. mart 2024. • 00:00 •

Otvorene prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka

Za uput na dobrovoljno služenje vojnog roka i za kurs za rezervne oficire Vojske Srbije mogu se prijaviti kandidati muškog i ženskog pola koji u tekućoj godini navršavaju od 19 do 30 godina života.

Kandidati prijavu podnose nadležnom centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu prema mestu prebivališta, gde dobijaju sve dodatne informacije. Za teritoriju Zapadnobačkog upravnog okruga, odnosno za grad Sombor i opštine Kula, Apatin i Odžaci nadležan je Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Sombor, a kancelarija u opštini Kula radi ponedeljkom, sredom i četvrtkom.

Upućivanje na dobrovoljno služenje vojnog roka vrši se u četiri uputna roka godišnje – u martu, junu, septembru i decembru. Služenje vojnog roka traje šest meseci i realizuje se u centrima za osnovnu obuku (1,5 mesec), specijalističku obuku (1,5 mesec) i tri meseca u jedinicama Vojske Srbije (kolektivna obuka).

Vojniku se, za vreme trajanja dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem, obezbeđuju novčana primanja u iznosu preko 46.000 dinara, naknada putnih troškova, prava iz zdravstvenog osiguranja, smeštaj i ishrana, vojna odeća i obuća i redovno odsustvo u trajanju od 10 dana.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Sombor, na adresi Sonje Marinković 2a, na telefon 025/420-540 ili na sajtu Vojske Srbije (www.mod.gov.rs) .

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena