Yunet
 

Društvo

Najmlađi članovi DVD „Ruski Krstur“ održali pokaznu vežbu

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 18. mart 2024. • 00:00 •

Najmlađi članovi DVD „Ruski Krstur“ održali pokaznu vežbu

RUSKI KRSTUR, 18.03.2024. – Na parkingu kod ambulante u Ruskom Krsturu najmlađi članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Ruski Krstur“ održali su pokaznu vežbu. Cilj vežbe bio je prikaz pravovremenog reagovanja u slučaju izbijanja požara. Instruktor i predavač u ovom dobrovoljnom vatrogasnom društvu, Joakim Rac, pohvalno se izrazio o toku same vežbe, te da su deca na dobrom putu da postanu vatrogasci za primer.

„Danas smo izveli vežbu sa mlađim članovima našeg društva. Ja sam dobrovoljni vatrogasac od 1970. godine. Išao sam za podoficira, a sa ovom decom radim godinu i nešto dana, što je jako retko. To je meni deseta grupa sa kojom radim i za sada nema odustajanja. Imamo predavanja, a ovo je bila praktična pokazna vežba sa članovima koji su došli. Ovo je društvo dobrovoljnog tipa, niko nikoga ne može naterati na učešće u istom, ali negde uvek mora da se pripada“.

Foto: Qmedia

Vladimir Štrangar angažovan je u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu „Ruski Krstur“ već nekoliko decenija. Kada upoređuje sa nekadašnjim stanjem, Štrangar ocenjuje da je danas situacija u ovom Dobrovoljnom vatrogasnom društvu mnogo bolja, a da je tome doprinela i solidarnost i svest građana Ruskog Krstura o važnosti postojanja jednog ovakvog društva:

„Nekada je stanje u našem društvu bilo loše, nismo imali sredstava i objekat je bio u katastrofalnom stanju. Mi smo sve renovirali, ja sam bio tu jedno vreme i domar, te su tako renovirani sala i dom. Članstvo je malo bilo opalo, a sada vidim da se situacija poboljšala i što se toga tiče i zbog toga mi je veoma drago. Kupili smo kamion zahvaljujući donacijama stanovnika Ruskog Krstura i sada imamo dva vozila. Veoma mi je drago što ljudi prepoznaju važnost našeg društva i što uvek možemo da računamo na pomoć stanovništva“.

Foto: Qmedia

Izvor: Qmedia

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena