Yunet
 

Društvo

Turistička agencija ,,Titelprevoz“ organizovala Dalmatinsko veče

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 4. mart 2024. • 00:00 •

Turistička agencija ,,Titelprevoz“ organizovala Dalmatinsko veče

Turistička agencija ,,Titelprevoz“ iz Kule proteklog vikenda organizovala je Dalmatinsko veče, pa su tako gosti iz Makarske uživali u muzici i ukusnoj hrani u ambijentu salaša Stara Kudeljara.

Dalmatinsko veče organizovano je u čast saradnje koju Turistička agencija ,,Titelprevoz“ i njen vlasnik, Jožef Solda, već 19 godina neguju sa Makarskom rivijerom i njenim predstavnicima, pa su tako ugostili direktora Turističke organizacije Tučepi, Iva Mravičića, kao i vlasnika smeštaja Peca Tours, Predraga Aranđelovića Pecu, a na svečanoj večeri bili su prisutni i predstavnici hrvatskog konzulata iz Subotice, zamenik predsednika Opštine Kula, Karolj Valka, kao i predsednik Turističke organizacije opštine Kula, Vladimir Stanković.

Po rečima vlasnika Turističke agencije ,,Titelprevoz“, Jožefa Solde, rasprodato je 80% kapaciteta za ovu godinu, pa će tim povodom ponovo morati da odu u Makarsku radi proširenja kapaciteta. On ističe da se gosti uvek vraćaju sa pozitivnim utiscima, a posete Makarskoj nastavljaju i u narednim godinama:

,,Ovo je 19. godina naše saradnje sa gospodinom Predragom Aranđelovićem Pecom iz Makarske i svi gosti koji su otišli u Makarsku vratili su se sa pozitivnim utiscima i vraćaju se opet, zbog čega nam je jako drago. Prošle godine smo se proširili na Tučepe i za te aranžmane vlada veliko interesovanje gostiju. Nastavljamo saradnju sa Pecom i za ovu godinu za sada je rasprodato 80% kapaciteta. Dakle, moraćemo ponovo da odemo u Makarsku kako bismo povećali kapacitet, jer nećemo imati šta da prodajemo u toku leta“.

Direktor Turističke organizacije Tučepi, Ivo Mravičić, ističe da je imao potrebu da dođe u Kulu, pre svega da se zahvali svima onima koji dolaze u Makarsku. Makarska je, kako kaže, važna regija, sa velikim značajem i oko 9 miliona noćenja godišnje, a ova poseta je prilika da se upoznaju sa blagodatima Vojvodine:

,,Imao sam veliku potrebu da ovde dođem prvi put, ne da promovišemo Makarsku rivijeru, nego da se zahvalim svima onima koji dolaze kod nas, da se zahvalim Soldi koji je prepoznao Makarsku rivijeru i da se zahvalim medijima koji objektivno prate stanje u Makarskoj i kvalitet boravka gostiju. Da je ta slika dobra svedoče brojni turisti iz Srbije i Vojvodine koji tamo dolaze, zahvaljujući pre svega Titelprevozu. Sigurno da ova druženja puno znače. U današnje vreme, kada je klik zamenio lik, nama je potreban kontakt, razgovor, prijateljstvo, da bi taj turizam išao u pravom smeru. Makarska rivijera duga 65 kilometara i godišnje imamo oko 9 miliona noćenja, što na nivou Republike Hrvatske predstavlja skoro 10%, a na nivou županije Srednja Dalmacija oko 50%. Vrlo smo važna regija, sa velikim značajem, i od davnina smo prepoznati. Ova poseta je prilika da se upoznamo sa svim blagodatima Vojvodine. Danas sam bio u Novom Sadu, to je jedna kultura i mentalitet koji su nam vrlo prihvatljivi i to je ono što mi nudimo, što jesmo i što smo ovde našli. Tu su Palić i Subotica, ima puno prilika za zimski turizam onda kada mi više nemamo turista“.

Izvor: Qmedia

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena