Yunet
 

Društvo

U nedelju se glasa za savete nacionalnih manjina

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 10. novembar 2022. • 00:00 •

U nedelju se glasa za savete nacionalnih manjina

 Izvor: Qmedia Foto: arhiva

SRBIJA, 10.11.2022.- U nedelju se održavaju izbori za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina. Ovo je treći put da se održavaju ovi izbori - prvi su održani 2014, a drugi 2018. Izbori su zakazani za 13. novembar i održaće se od 7 do 20 časova.

Proglašeno je 50 lista za 19 nacionalnih manjina koji se biraju neposrednim putem, a izbore sprovodi RIK koji čine birački odbori koji se sastoje od predsednika odbora sa četiri člana koji imaju svoje zamenike.

Izbori će se održati na 949 biračkih mesta, a štampano je 484.807 glasačkih listića, koliko je i birača. Kada je o opštini Kula reč, glasanje se vrši na 11 biračkih mesta, i to u Kuli: Mesna zajednica „Gornji grad“-Velika sala, Osnovna škola „Isa Bajić“, Mesna zajednica „Donji grad“ i Osnovna škola „Petefi brigada“, u Crvenki: Osnovna škola „Vuk Karadžić“, u Sivcu Osnovna škola „20.oktobar“, u Ruskom Krsturu: Lovačko društvo „Jarebica“, „Dom penzionera“, JKP „Ruskom“ i Osnovna škola „Petro Kuzmjak“. U Kruščiću je glasanje na jednom biračkom mestu, i to u Osnovnoj školi „Veljko Vlahović“. Pravo glasa u opštini Kula ima nešto više od 6300 birača, a 16 nacionalnih zajednica ima upisane pripadnike u poseban birački spisak na teritoriji kulske opštine.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena