Yunet
 

Društvo

U toku kampanja „Svi mi, zajedno, činimo Srbiju“

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 11. oktobar 2022. • 00:00 •

U toku kampanja „Svi mi, zajedno, činimo Srbiju“

Izvor: RTV Foto: RZS

 

KULA, 11.10.2022. - Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog tokom oktobra sprovodi kampanju koja ima za cilj ohrabivanje pripadnika nacionalnih manjina da učestvuju na popisu stanovništva koji se odvija u Srbiji i slobodno se izjasne o svojoj nacionalnoj pripadnosti.

Ministarstvo kampanju "Svi mi, zajedno, činimo Srbiju" sprovodi u saradnji sa 23 nacionalna saveta nacionalnih manjina i uz podršku projekta "Podrška jačanju vladavine prava u Republici Srbiji", saopštilo je ministarstvo. Kampanja ukazuje na značaj aktivnog učešća na popisu i slobodno izjašnjavanje nacionalne pripadnosti pripadnika manjinskih zajednica i da doprinosi očuvanju i razvijanju sopstvenog identiteta, i u velikoj meri utiče na kvalitet podrške i politika kreiranih na državnom nivou, a koje za cilj imaju unapređenje položaja pripadnika nacionalnih manjina.

Kampanja "Svi mi, zajedno, činimo Srbiju" sprovodi se u medijima sa nacionalnom i lokalnom pokrivenošću, kao i u medijima koji emituju program na jezicima nacionalnih manjina. Za svaku od 23 nacionalne manjine u Republici Srbiji, pripremljeni su TV i radijski spotovi, posteri i lifleti na jezicima u upotrebi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad