Yunet
 

Društvo

''Sunčana jesen života'' u Domu za stare Kula obeležena druženjem, igrom, pesmom i smehom

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 3. oktobar 2022. • 00:00 •

''Sunčana jesen života'' u Domu za stare Kula obeležena druženjem, igrom, pesmom i smehom

KULA, 03.10.2022. - Međunarodni dan starijih osoba se u svetu, a i kod nas obeležava 1. oktobra, u skladu sa Rezolucijom koju je proglasila Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1990. godine, sa ciljem da se naglasi važnost prilagođavanja životnog okruženja potrebama i sposobnostima stanovnika trećeg doba. Tim povodom u Domu za stare i penzionere u Kuli tradicionalno je obeležena manifestacija „Sunčana jesen života“ u kojoj su učestvovali korisnici ove institucije. Stari godinama, ali duhom vedri i osmehom mladi korisnici kulskog gerentološkog centra poezijom i pesmom su upriličili proslavu njima važnog dana.

Direktorica Doma za stare Kula, Sandra Babić istakla je: ''Međunarodni dan starijih osoba u našoj ustanovi tradicionalno obeležavamo manifestacijom „Sunčana jesen života" druženjem, igrom, pesmom i smehom.'' Babić je dodala da u  skladu sa epidemiološkom situacijom i preporukama danas u objektu u Kuli u toploj i domaćinskoj atmosferi održava programu koji su spremili korisnici zajedno sa radnim terapeutom, a za sutra je to planirano u objektu u Ruskom Krsturu.''Kako je ceo mesec oktobar posvećen brizi o starijim ljudima mi ćemo nastojati da u saradnji sa prijateljima ustanove, Opštinskom upravom, školama, vrtićima, bibliotekom, Kulturnim centrom, Crvenim krstom i ostalima upriličimo druženje sa korisnicima.''- zaključila je Sandra Babić.

Premda je ova institucija poznata po druženjima koji su u znaku kreativnog stvaralaštva, čitalačkih klubova  i negovanju kvalitetnog socijalnog života i očuvanju mladoh duha, ovaj dan za njih je podsećanje svim generacijama da starost kao treće životno doba, pored zrelosti sa sobom nosi bezbrižne i radosne dane.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena