Yunet
 

Društvo

Treći ciklus programa ''Moja prva plata''

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 20. septembar 2022. • 00:00 •

Treći ciklus programa ''Moja prva plata''

 

SRBIJA, 20.09.2022.- Za program Moja prva plata, čiji je treći ciklus u toku, do sada se prijavilo oko 5.000 poslodavaca, koji su oglasili oko 8.200 radnih mesta i iskazali interesovanje za blizu 12.000 nezaposlenih, izjavio je za Tanjug direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović.

"Prijavljivanje poslodavaca traje do četvrtka, 22. septembra a imajući u vidu našu naviku da sve radimo u poslednji čas, za očekivati je da će broj prijavljenih poslodavaca i oglašenih radnih mesta za angažovanje mladih biti još veći", naveo je on.

Kada je reč o delatnostima prijavljenih poslodavaca i obrazovnim profilima koje traže, Martinović navodi da je najviše zahteva iskazano za srednjom stručnom spremom.

"Uglavnom je to administracija, trgovina, pravo, ekonomija. Dakle, traže se knjigovođe, računovođe, ali i konobari, medicinske sestre, vaspitačice. Imamo zahteve za velikim brojem trgovaca u maloprodaji, za administratorima sistema ali s obzirom da je oglašeno oko 8.000 radnih pozicija možemo da kažemo da svi profili imaju šanse u ovom programu", istakao je on.

Dodao je da bi pošto se bliži kraj prve faze, odnosno prijavljivanje poslodavaca i početak druge faze kada se prijavljuju nezaposleni mladi, nezaposleni već sada trebalo da se pripreme i informišu kako bi mogli da konkurišu.

Prijavljivanje nezaposlenih počinje 3. oktobra i traje do kraja meseca, a oni će sve informacije o iskazanim potrebama poslodavaca i oglašenim radnim pozicijama moći će da nađu na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje kao i na portalu Moja prva plata.

Predviđeno je da se u program uključi 10.000 nezaposlenih, mlađih od 30 godina.

Izvor: Tanjug

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad