Yunet
 

Društvo

Pravovremena sanacija štete od nevremena

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 16. septembar 2022. • 00:00 •

Pravovremena sanacija štete od nevremena

 

 

 

KULA, 16.9.2022.- Jučerašnje nevreme u Kuli izazvalo je štetu, pre svega u vidu rušenja drveća i bandera, čime je u pojedinim delovima došlo do blokiranja pešačkih staza i nestanaka struje. Ipak, zaposleni u Javnom komunalnom preduzeću „Komunalac“ i nadležne službe EPS-a,  u koordinaciji sa građanima, izašli su na teren i u veoma kratkom roku sanirali su nastalu štetu. Dežurne službe su dobijale fotografije i snimke sa lica mesta, čime su stekli uvid u stanje i lokaciju gde je nevreme ostavilo posledice. Direktor Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“, Marko Pešić, izjavio je da je nevreme koje je juče zahvatilo Kulu, a nezapamćeno je godinama unazad, prouzrokovalo je mnogo štete, te su radnici ovog preduzeća izašli na teren još u poslepodnevnim satima i sanirali preko trideset oborenih stabala. Pešić je istakao da je ponosan i zadovoljan činjenicom da su radnici do jutra sanirali sve što je bilo u njihovoj nadležnosti. On je istakao da je uz saradnju sa ekipama EPS-a otklonjeno mnogo, ali da i kod građana mora postojati doza razumevanja i strpljenja s obzirom da se neke havarije moraju duže popravljati.

Kada je reč o sanitarnoj seči, direktor ''Komunalaca'' ističe da je ona jako važna kako se upravo ovakve stvari ne bi dešavale. Pešić je istakao da tokom sinoćnjeg nevremena nije bilo povređenih niti uništenih automobila, a da je najvažnija sigurnost građana.

Veliki broj Kuljana je pohvalio ekspeditivnost, a mnogi su i javljali društvenih mreža Ku medie i javljali lokacije na kojima je došlo do havarija te se Marko Pešić zahvalio svima koji su pomogli da ekipe reaguju ekspeditivno.

Kao i tokom jučerašnjeg dana, radnici „Komunalca“ su i danas na terenu i odlaze na teren gde god dobiju informaciju o nastaloj šteti, pre svega o oborenim stablima. Iz ovog komunalnog preduzeća apeluju da i ubuduće građani nemaju dilemu kada su ovakve situacije u pitanju, jer samo zajedničkom saradnjom šteta od nevremena se može u najkraćem mogućem roku rešiti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad