Yunet
 

Društvo

U toku radovi unutar stacionara „Plave ptice“

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 29. jun 2022. • 00:00 •

U toku radovi unutar stacionara „Plave ptice“

KULA, 29.06.2022.-Radovi na proširenju smeštajnih kapaciteta u stacionaru „Plave ptice“ uveliko su u toku. Marko Košutić, direktor ovog udruženja, istakao je da je veoma zadovoljan saradnjom sa instancama vlasti, kao i to da će ovi radovi uveliko olakšati boravak korisnika na ovom imanju:

„Domski objekat je u procesu licenciranja kod nadležnog ministarstva i, da bi smo zadovoljili neke standarde, proširujemo kapacitet sa 12 na 16 korisnika. Izvode se radovi na adaptaciji dnevnog boravka i proširenju, odnosno dogradnji jedne spavaonice, sanitarnog čvora i prostora za izolaciju. Mogu da kažem da će, kada se ovi radovi završe, ovo biti prvi lokalni dom za smeštaj osoba sa mentalnim smetnjama u Srbiji, koji funkcioniše na teritoriji jedne lokalne samouprave i u koji je u nedržavnom sektoru. Mislim da će ovo biti i model za neke druge lokalne samouprave u našoj državi.“

Radove je obišao i predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je izrazio zadovoljstvo dinamikom radova i naglasio da će i ubuduće lokalna samouprava imati sluha kada je finansiranje aktivnosti „Plave ptice“ u pitanju:

„Imamo sreću što je jedno ovakvo udruženje i sjajni ljudi baš u našoj sredini i opština to prepoznaje na adekvatan način. Iz godine u godinu, izdvajanja za ovu namenu su sve veća i veća i, praktično, ona su na istorijskom maksimumu. Taj maksimum ujedno znači da se proširuje i paleta usluga koje oni pružaju svojim korisnicima sa teritorije naše opštine, ali i svakako iz okruženja. Pored redovnog finansiranja, koje iznosi preko 35 miliona dinara, „Plava ptica“ će učestvovati i na opštinskom konkursu, putem kojeg će se sufinansirati dodatne usluge“.

Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama "Plava ptica" radi na unapređenju kvaliteta života osoba sa smetnjama u razvoju kroz pružanje usluga socijalne zaštite na najvišem mogućem nivou na teritoriji Opštine Kula. Ono je, u domenu socijalne zaštite, prepoznato kao udruženje koje na adekvatan način brine o svojim korisnicima i nema sumnje da će ovakvi, ali i svaki naredni, projekti dodatno podići nivo i kvalitet usluga kojima ono raspolaže.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad