Yunet
 

Društvo

Regata „Voda Vojvodine“ prošla kroz Ruski Krstur

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 27. jun 2022. • 00:00 •

Regata „Voda Vojvodine“ prošla kroz Ruski Krstur

KULA,27.06.2022.- Žitelji Ruskog Krstura imali su prilike da proteklog vikenda dočekaju tradicionalnu, dvanaestu po redu, regatu „Voda Vojvodnie“. Regataše su dočekali predstavnici Mesne zajednice Ruski Krstur i predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je poželeo dobrodošlicu gostima i koji se pohvalno izrazio o saradnji sa „Vodama Vojvodine“:

„Saradnja sa „Vodama Vojvodine“ je, malo reći, sjajna i mi već dugo sarađujemo na raznim projektima. Imamo tu čast da budemo domaćini regati, i verujem da ćemo opravdati očekivanja. Sarađujemo na mnogim bitnim projektima čišćenja kanala, uređenja staza, a evo upravo ovde u Ruskom Krsturu je urađen deo radova na novoj stazi. Nije u pitanju samo šetalište, već i inspekcijska staza i sada to već izgleda sjajno. Zajedno sa njima radimo poslove i na Malom Staparu i  u Kuli, gde je urađena staza na potezu od restorana „Ćuprija“ do drvenog mosta. Mnogo poslova zajednički radimo i oni su nam jako bitan partner, bilo da je u pitanju infrastruktura ili turistički aspekt. Ovo javno preduzeće ulaže velika sredstva u ekologiju i oni su nam dragoceni partneri, jer je Kula nekada bila poznata kao crna tačka Evrope, sa najzagađenijim kanalom. Danas je taj kanal potpuno očišćen, potpuno izmuljan i nijedan litar otpadnih voda se ne ispušta u kanal, a to bi bilo nemoguće bez partnerstva sa „Vodama Vojvodine“ i  sa nadležnim ministarstvom“.

Međunarodna regata „Vode Vojvodine“, 12. po redu, isplovila je iz Novog Sada. Regata se održava od 24. juna do 3. jula na vojvođanskim kanalima i rekama i u njoj učestvuje 100 brodova koji će preći maršrutu od 300 kilometara za 10 dana, na relaciji Novi Sad – Bački Petrovac – Ruski Krstur – Srpski Miletić – Sombor – Bezdan – Apatin –Bogojevo – Bačka Palanka.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena