Yunet
 

Društvo

Ove godine škola plivanja i u Kuli

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 23. jun 2022. • 00:00 •

Ove godine škola plivanja i u Kuli

 

KULA,23.06.2022.-Jedna od glavnih tema među građanima, posebno u letnjim mesecima, jeste odlazak na kupanje. Kupališna sezona u Kuli i Crvenki samo što nije počela, te ova tema itekako jeste aktuelna. Građani Kule sa nestrpljenjem očekuju otvaranje bazena na Vašarištu, a upravo ovaj objekat jeste bio jedna od tema sastanka predsednika opštine Kula, Damjana Miljanića, sa predsednikom plivačkog kluba „Hajduk“, Zdravkom Igračkim, predsednikom plivačkog kluba „Bjelica“, Zdravkom Bjelicom, kao i sa direktorom Sportskog centra opštine Kula, Vladanom Račićem. Predsednik opštine je razrešio sve dileme oko početka rada bazena i poručio je građanima da sledećeg meseca bazen startuje sa radom:

„Suština današnjeg sastanka jeste finalna priprema za početak kupališne sezone u Kuli i Crvenki. Ako govorimo o novom bazenu, ovom u Kuli, on je tehnički potpuno u funkciji i radnici su non stop angažovani na održavanju opreme. Bazen je napunjen, voda se filtrira i u toku su radovi na uređenju zelenih površina. Dakle, to su neki minimalni radovi, a takođe je u toku i tehnički prijem, koji zahteva neko vreme. Inžinjeri su svaki dan tamo i faza po faza se završava. Nezahvalno je licitirati sa tačnim datumom početka rada bazena, pošto dokumentacija diktira tempo jer se radi o kompleksnom i velikom projektu. Paralelno sa tim, vode se razgovori oko samog funkcionisanja bazena, pre svega sa plivačkim klubom „Hajduk“, koji odnedavno tamo ima i svoje prostorije. Ovaj kolektiv će na bazenu obavljati treninge i aktivnosti, kao što je ranije i dogovoreno. Ono što je izvesno da bazen u Crvenki počinje sa radom 2. jula, i tamo su radovi na samom završetku, a ubrzo nakon tehničkog prijema sa radom će početi i bazen u Kuli.“

Ono po čemu je Kula nekada bila poznata, kada je plivanje u pitanju, jeste škola ovog bazičnog sporta. Ova praksa, kako za plivače i neplivače, biće ponovo započeta, a predsednik „Hajduka“ Zdravko Igrački, je detaljnije objasnio koncept rada same škole:

„U Crvenki će škola funkcionisati u prepodnevnim časovima, od 08:30 do 10:00 časova, a za Kulu je planirana škola u popodnevnim časovima, s tim što čekamo da se tehnički prijem bazena odradi i, samim tim, od toga zavisi start. U Kuli je zamišljeno da časovi u okviru škole plivanja počnu u 18:00 časova i da traju do 19:30 časova. Mislim da će u Kuli biti najveće interesovanje za školu plivanja, s obzirom da bazena nije bilo dugo, za razliku od Crvenke koja ima bazen i gde je odziv dece standardno na visokom nivou“

Sada već više od deset godina građani Kule, za razliku od građana Crvenke, nemaju bazen. Ipak, ono što je nedvosmisleno jeste to da je bazen na „Vašarištu“ spreman i da će u julu primiti prve kupače, te će ova investicija, nema sumnje, opravdati očekivanja i nestrpljenje, kako građana Kule, tako i okolnih mesta.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena