Yunet
 

Društvo

Regata ''Vode Vojvodine'' pod sloganom ''Čista voda, čista ljubav''

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 20. jun 2022. • 00:00 •

Regata ''Vode Vojvodine'' pod sloganom ''Čista voda, čista ljubav''

VOJVODINA,20.06.2022.-Međunarodna regata ''Vode Vojvodine'', 12. po redu, održava se od 24.juna do 3.jula na vojvođanskim kanalima i rekama.

Regata okuplja oko 300 učesnika, željnih avanture, a koji će ove godine sa skoro 100 brodova preći maršrutu od 300 kilometara za 10 dana, na relaciji Novi Sad – Bački Petrovac – Ruski Krstur – Srpski Miletić – Sombor – Bezdan – Apatin Bogojevo – Bačka Palanka.

Plovidbom se obeležava i Dan Dunava, 29.juna, kada će regataši biti gosti u Apatinu i učestvovati na manifestaciji povodom ovog „rečnog praznika“.

Ovogodišnja tema regate je ekološke prirode i nosi slogan „Čista voda, čista ljubav“. Osim ekološke akcije, gde će regataši u saradnji sa svim lokalnim samoupravama koje obilaze, odvajati otpad za reciklažu, regata ima i humanitarni karakter. JVP „Vode Vojvodine“ će u saradnji sa Udruženjem „Čepom do osmeha“ od sredstava prikupljenih od reciklaže i sopstvenih sredstava  kupiti terapeutski tricikl za Doroteu Peić (8) iz Valjeva i kolica za Mihajla Papa (17) iz Novog Sada.

JVP „Vode Vojvodine“ uključilo je i studente u ovogodišnju regatu, pa je za pobednički logo na konkursu raspisanom za izradu loga sa eko-motivom, dodelilo nagradu od 120.000 dinara studentu FTN-a Marka Ađina. Njegov logo je tako postao zaštitini znak Međunarodne regate „Vode Vojvodine“ 2022. godine.

''Ovogodišnja regata ima veliki značaj jer, osim što promovišemo nautičko – turističke potencijale Vojvodine, podižemo svest o ekologiji i očuvanju prirode na plovnom području, u šta smo uključili i Ministarstvo zaštite životne sredine, lokalne samouprave, brojna udruženja građana, pa i studente. Cilj nam da JVP „Vode Vojvodine“ bude prepoznato kao društveno odgovorno preduzeće – rekao je direktor JVP '' Vode Vojvodine'', Srđan Kružević.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena