Yunet
 

Društvo

Počelo čišćenje bazena u Ruskom Krsturu

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 18. jun 2022. • 00:00 •

Počelo čišćenje bazena u Ruskom Krsturu

 

KULA,18.06.2022.- Prijatno subotnje prepodne u Ruskom Krsturu počelo je tradicionalnim čišćenjem bazena.  Kupališna sezona samo što nije počela, te su žitelji ove varoši na vreme prionuli na posao. Sekretar Mesne zajednice Ruski Krstur i zamenik predsednika Skupštine Opštine Kula, Mihajlo Pašo, izrazio je zadovoljstvo brojem okupljenih i zahvalio se svim pojedincima i kolektivima na angažovanju:

„Svake godine mi na bazenu organizujemo čišćenje i svake godine imamo podršku učenika osnovne škole „Petro Kuzmjak“ od petog do osmog razreda, kojih ovde ima oko pedesetak. Za njih je to dobra prilika, na prvom mestu, da se druže, ali i da pomognu lokalnoj zajednici. Ove godine smo proširili akciju, te tako uređujemo i okolinu, postavljamo nove klupe, a takođe, pored čišćenja, radimo i farbanje bazena. Zahvalio bi se deci, svim građanima kao i vatrogasnom udruženju i ribarima na dragocenoj pomoći“.

Vladimir Olejar, predsednik Saveta Mesne zajednice Ruski Krstur, najavio je nova ulaganja u ovo kupalište, kako bi ono ostalo i dalje u službi građana Ruskog Krstura:

„Ovaj bazen je takav kakav jeste zahvaljujući nesebičnom angažovanju i marljivosti naših sugrađana. Imamo u planu da nabavimo novu pumpu, jer bi ona itekako značila u daljem radu. Nakon ove akcije sledi hlorisanje, kako bi voda bila spremna za kupače. Ruski Krstur je sredina koja je poznata po slozi i svaka korisna ideja brzo nađe svoju realizaciju“.

Ova akcija bila bi nezamisliva bez učenika osnovne škole „Petro Kuzmjak“. Dejan Bučko, nastavnik u ovoj školi, izjavio je da se deca uvek odazovu ovakvim i sličnim akcijama i pohvalio je njihovu svest o značaju održavanja lokalne sredine:

„Naši đaci se svake godine odazovu, ne samo kada je u pitanju ova akcija, već i kada je u pitanju pošumljavanje ili nešto drugo. U svakom slučaju, svojim zalaganjem daju bitnu lekciju i primer kako deca treba da se ponašaju prema životnoj sredini, jer je to veoma bitan faktor u njihovom odrastanju i formiranju u odrasle i zrele ljude“.

Iskoristili smo ovu priliku te smo saznali kakvi su utisci jednog od učesnika ove akcije, Jovana Plavšića:

„Moj posao je da lopatom guram vodu i da radim na samom čišćenju i izvlačenju otpadaka iz bazena. Moji drugari dele moje mišljenje da je ova akcija odlična i naše selo može da računa na nas i naredne godine“.

Zajedništvo, sloga, pregalaštvo i ogroman rad samo su neki od glavnih obeležja odnosa građana Ruskog Krstura prema svom selu. Po ko zna koji put, građani ovog mesta daju lekciju o lokalpatriotizmu, kao i o značaju očuvanja sredine u kojoj žive i koja će ostati u amanet generacijama koje dolaze.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad