Yunet
 

Društvo

Priznanja najboljim policajcima u opštini

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 14. jun 2022. • 00:00 •

Priznanja najboljim policajcima u opštini

KULA,14.06.2022.- Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana. U ime ovog iskonski važnog dana za pripadnike MUP-a, danas je predsednik opštine, Damjan Miljanić, ugostio predstavnike kulske  policije kako bi najistaknutijima u ovom hrabrom poslu uručio zahvalnice i poklon satove. Današnji sastanak osim onog svečanog imao je i radni karakter.  Naime, Miljanić je sa predstavnicima policije razgovarao  o radu i planovima koji bi potencijano još više pospešili kvalitet života sugrađana, ali i  rada policije.

Željko Vojinović, načelnik Policijske stanice Kula, zahvalio se lokalnoj samoupravi i lično predsedniku Miljaniću na zalaganju i pomoći  koju pruža kako bi se obezbedili bolji uslovi za rad Policijske stanice u Kuli, ali pre svega na  nesebičnoj podršci koja je prioritet u Miljanićevoj saradnji sa pripadnicima policije.

Nakon samog prijema Miljanić je izjavio da je dobra saradnja obostrana, i da uprkos svemu i dalje postoji mnogo izazova i problema na kojima zajedno rade i da je produkt te saradnje kvalitet koji je iz godine u godinu u usponu. ''Moj lični opšti utisak o stanju bezbednosti  u našoj opštini je dobar i to pokazuju brojevi rešenih krivičnih dela i broj pronađenih počinilaca i stanje  u saobraćaju. Naravno da postoje i nerešene stvari, ali na njima se posvećeno radi.'' Miljanić je rekao da su nagrađeni policajci upravo ti koji su najviše doprineli rešavnju problema i da su policajci Dorohazi Zlatko i Veličković Aleksandar dobili zahvalnicu i  sat  zaista zasluženo s obzirom da su njihovi uspesi očiti.

Prijemu su prisustvovali i Jovan Reljić, komandir Policijske stanice Kula,  i zamenik predsednika opštine, Karolj Valka.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad