Yunet
 

Društvo

Izložba pasa održana u Sivcu

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 13. jun 2022. • 00:00 •

Izložba pasa održana u Sivcu

 

 

 

KULA,13.06.2022.-Proteklog vikenda u Sivcu je održana 15. po redu nacionalna izložba pasa „CAC Sivac“.  Oko 300 izlagača imalo je priliku da predstavi svoje ljubimce, dok je od tog broja oko 50 njih bilo iz inostranstva, prvenstveno iz Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Rumunije i Bosne i Hercegovine. U okviru izložbe održana je i mini specijalka za rasu nemački ovčar. Mirko Rajić, predsednik Kinološkog društva „Sivac“ i i direktor izložbe, izrazio je zadovoljstvo brojem izlagača, a takođe je i rekao nešto više o samoj kategorizaciji i propozicijama takmičenja:

„Svaka vrsta mora ići posebno, a takođe i starost mora da ide posebno. Imamo najmlađe, od mesec dana, zatim imamo pse od jednog do tri meseca, zatim od šest do devet meseci, a tu su i najstariji, od preko osam godina. Kada je o odluci o pobedniku reč, to je individualna stvar svakog sudije i odluka isključivo zavisi od njih“.

Nezaobilazan deo svakog dešavanja jesu pokrovitelji. Gospodin Rajić je pohvalio saradnju sa opštinom Kula i Mesnom zajednicom Sivac, kao i sa ostalim sponzorima:

„Već duži niz godina saradnja sa MZ Sivac i sa opštinom Kula je na najvećem mogućem nivou. Imamo podršku i razumevanje, što je veoma bitan faktor organizacije. Takođe, moram da napomenem i firmu „Gebi“ iz Čantavira, čija je pomoć u hrani dragocena.

Petnaestogodišnja tradicija bila je prekinuta pre dve godine, zbog epidemije korona virusa. Ipak, organizacija ovog događaja je ostala na visokom nivou. Dragan Rajić, potpredsednik Kinološkog društva „Sivac“ , rekao je nešto više o samim kategorijama pasa koje su učestvovale na ovom takmičenju:

Iako je postojala bojazan da će loše vreme ugroziti samu manifestaciju, na zadovoljstvo svih prisutnih to se nije desilo, te su žitelji Sivca imali prilike da uživaju u lepoti i nestašlucima čovekovih krznenih prijatelja. Veliki broj prisutnih ljudi, ne samo sa teritorije naše opštine, već i iz drugih delova države, kao i iz inostranstva, dokaz su da je ova manifestacija visoko kotirana na turističkoj mapi naše opštine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena