Yunet
 

Društvo

Informatički kabinet STŠ ''Mihajlo Pupin'' renoviran u korak sa najnovijim trendovima  

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 8. jun 2022. • 00:00 •

Informatički kabinet STŠ ''Mihajlo Pupin'' renoviran u korak sa najnovijim trendovima   

 

 

KULA,08.06.2022- Srednja tehnička škola “Mihajlo Pupin“ u Kuli se svojim uspehom i atraktivnim zanimanjima  poslednjih godina visoko pozicionirala  po  interesovanju osnovaca za upis. Godinama unazad težnja nastavnika i direktora je da se podigne nivo kvaliteta  obrazovanja i tehničkih uslova, kako bi se učenicima obezbedilo što kvalitetnije obrazovanje. Jedna od velikih investicija ove godine je potpuno renoviran i opremljen po najnovijim standardima informatički kabinet.

U sklopu posete školi, predsednik Damjan Miljanić, obišao je i ovaj kabinet. S obzirom da je Miljanić bio učenik ove škole i da je po struci inženjer elektrotehnike nije krio zadovoljstvo što se upravo u ovu sferu i invesetira, kako bi učenici izlazili iz ove škole potpuno potkovani kvalitetnim znanjem i praksom ''Škola je predviđena da bude jedna od glavnih centara za obnovljive izvore energije i jedna od najboljih tehničkih škola u Srbiji. Urađena je projektna dokumentacija, obezbeđena su sredstva i praktično čekamo svakog momenta da se taj postupak realizuje. Do tada, obnavljamo zajednički sa školom opremu i poneku učionicu.“

Iz perspektive direktora škole, Vera Slijepčević, ističe značaj ovakve jedne investicije : „Kao što je predsednik opštine rekao, naša škola upisuje učenike u dva obrazovna profila: elektrotehnika i mašinstvo i sa ponosom možemo da kažemo da smo škola za koju deca pokazuju najviše interesovanja. Naravno, imamo jako moderne smerove i  ono što je novina od ove školske godine jeste modernizacija smerova, pa je deo praktične nastave prebačen u informatičke kabinete, gde će učenici, koristeći razne programske jezike, izrađivati proizvode koje modeliraju. Sa tim u vezi smo i kupili sedam modernih štampača, od kojih je jedan poluprofesionalni, tri su srednje klase i  ta četiri štampača koriste plastiku u vidu žice i tečnu smolu. Namerno smo birali različite vrste štampača, da bi se deca upoznala sa različitim tehnologijama. Ova učionica je komplet renovirana i, iako su radovi dugo trajali, bilo je vredno čekanja. Moram da izrazim ogromnu zahvalnost predsedniku opštine na razumevanju koje je imao za našu školu, jer nam je zaista preko potrebno, s obzirom da ovu školu pohađaju izuzetno dobri đaci koji zaslužuju da imaju takvu opremu.  Nadam se da ćemo i dalje tako dobro sarađivati jer, kao što ste i rekli, on je učenik naše škole i jedan od najboljih u svojoj generaciji, tako da je i to jedan lep momenat ove saradnje“.

Učenici imaju jednu kvalitetnu odskočnu dasku za budućnost i uspesi su neumitni, s obzirom da i nastavnički kadar i lokalna samouprava pružaju podršku obrazovanju kvalitetnih mladih ljudi.

 

 

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena