Yunet
 

Društvo

Održana sednica Opštinskog veća

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 1. jun 2022. • 00:00 •

Održana sednica Opštinskog veća

KULA,01.06.2022.-Na današnjoj sednici Opštinskog veća prihvaćen je predlog odluke o raspisivanju Javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava građanima za smanjenje zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora za tekuću godinu na teritoriji naše opštine. U petak će biti objavljen Javni poziv na koji će se građani moći prijaviti za sufinansiranje nabavke i instalacije kotlova na prirodni gas, grejača prostora za porodične kuće. Za ovu namenu Opština je opredelila iznos od 4 miliona dinara. Takođe biće objavljen i Javni poziv za nabavku i inastalaciju kotlova ili etažnih peći i šporeta na drveni pelet za porodične kuće i za ovo je opredeljen iznos od 1 miliona dinara. Maksimalno učešće Opštine Kula za ovu investiciju po Javnom pozivu iznosi 125 000 dinara sa PDV-om, odnosno do 50 posto ukupne vrednosti kotla.

Na sednici je utvrđen i nacrt akcionog plana za rodnu ravnopravnost za opštinu Kula za period od 2022. do 2024. godine. Cilj Lokalnog akcionog plana je da utvrdi prioritete, aktivnosti  i sredstva sa ciljem poboljšanja počožaja žena i unapređenja rodne ravnopravnosti. Ovo je jedno od ključnih pitanja razvoja društva i lokalne zajednice.

Na teritoriji naše opštine postoje deset protivgradnih strelnih stanica od kojih je pet automatizovano, a pet radi mehanički. Za sufinansiranje protivgradnih strelaca na teritoriji opštine Kula na današnjoj sednici veća odobrena su sredstva u bruto iznosu od 1,5 miliona dinara. Opština Kula od nadležnih organa u toku sezone dobija deset protivgradnih raketa, a od svojih sredstava dokupuje još 30 kako bi teritorija naše opštine bila zaštićena od vremenskih nepogoda.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena