Yunet
 

Društvo

Objavljena naredba: Zabranjeno paljenje žetvenih ostataka

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 26. maj 2022. • 00:00 •

Objavljena naredba: Zabranjeno paljenje žetvenih ostataka

KULA,26.05.2022.- U cilju zaštite od požara, predsednik Opštine Kula, Damjan Miljanić, objavio je naredbu kojom se zabranjuje spaljivanje žetvenih ostataka (slame i strnjike) za vreme žetve u tekućoj godini. Ovakva odluka je doneta, pre svega, iz razloga što su ovakvi postupci u najvećem broju slučajeva uzročnici požara. Naredbu možete pročitati na ovom linku.

Takođe, izdato je i saopštenje koje detaljnije pojašnjava uslove i načine delovanja u slučaju požara, kao i prevencije nastanka istog. Sve poljoprivredne mašine koje učestvuju u žetvi i transportu moraju da budu tehnički ispravna i da poseduju odgovarajuća sredstva za gašenje požara. Takođe, lica koja upravljaju ovim mašinama moraju da budu stručno osposobljena za gašenje požara i moraju da poseduju opremu za prvu pomoć. Tekst saopštenja možete pročitati na linku.

Za sve eventualne dileme u vezi sa ovom temom građani se mogu obratiti na sledeće brojeve telefona: Opštinski vatrogasni savez Kula, 025/722-801, Vatrogasna jedinica Kula, 025720-093 i Opštinski štab za žetvu, 025/722-302.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena