Yunet
 

Društvo

Održana redovna Skupština invalida rada u Kuli

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 20. maj 2022. • 00:00 •

Održana redovna Skupština invalida rada u Kuli

KULA,20.05.2022.- Redovna Skupština Opštinske organizacije invalida rada Kula održana je u prostorijama MZ Gornji Grad. Na dnevnom redu bili su izbor radnih tela, izveštaj Verifikacione komisije, kao i izveštaji o radu i poslovanju, izveštaj Nadzornog odbora i i verifikacija plana rada za tekuću godinu.

Predsednik Opštinske organizacije invalida rada Kula, Obrad Vojinović, istakao je da je glavni zadatak u ovom momentu obezbeđivanje energenata za članove ove organizacije:

„Što se tiče nabavke ogreva, to je jedna od tema koja se konstantno provlačila kroz zasedanje Skupštine. Tu je bilo dosta problema, što možete i sami da vidite po dešavanjima u svetu koja diktiraju tempo. Prošla godina je bila teška, a čini mi se da će ova biti još teža kada je u pitanju nabavka ogreva. Tender još nije otvoren i naša organizacija ne može da konkuriše za potrebe koje imamo. Cena drva je sad već astronomska i niko, pa ni mi, ne zna razvoj dalje situacije. Ipak, imamo odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom, koja je uvek imala sluha za naše probleme, te ne sumnjam da će i ovoga puta ta saradnja doći do izražaja“.

Skupštini su prisutvovali predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, pomoćnik predsednika, Strahinja Paravina, i potpredsednik Saveza invalida rada Srbije, Stanko Nimčević. Istaknuto je da, i pored svih objektivnih izazova po ovu organizaciju, je svaki problem rešiv kada je na delu dobra koordinacija invalida rada, lokalnih vlasti, kao i vlasti na višim nivoima.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena